Новини
Новини від читача

У курортному селищі на Хмельниччині бюветну воду продають за талонами

Селище Сатанів у Хмельницькому районі, без сумніву, одна з перлин Поділля, яку щороку відвідують десятки або сотні тисяч туристів. І не тільки з України, а з усього світу. Причому можливість скуштувати місцевої цілющої води – один з обов’язкових пунктів мандрівки. Проте віднині вода там – за талонами.

Багато хто, мабуть, відпочивав у Сатанові або мандрував ним з туристичною групою. Старовинні мури, вежа, славнозвісна синагога оборонного типу, яка відсвяткувала вже 510 років свого існування. Треба трохи вгору походити?

А парк диких тварин, де фактично в природніх умовах бігають 27 ведмедів, дванадцять вовків, олені тощо. Теж треба ж трохи підняти та поблукати?

А після цього приблизно двокілометровий маршрут вздовж озера до бювету, задля можливості скуштувати славнозвісної сатанівської цілющої води. Як вважаєте спрага після цілого дня на ногах прокинеться? А не вгамуєш, бо, виявляється, попервах треба талончика добути. Така нині об’ява на бюветі.

І не вмовиш охоронця скуштувати водички, вгамувати спрагу – продавці води камер понатикали. Й виникає перше питання: якщо продаєте воду, як Остап Ібрагімович Бендер-Бей квитки на вхід у провалля, то відкрийте касу на бюветі.

Друге питання, якщо організували бізнес на воді, то великими літерами на початку довжелезної дороги до бювету, напишіть: в нас тут прибуткова справа наклюнулася, купуйте талончики. Ні, на зворотній дорозі – спраглі та стомлені – ми побачили ці невеличкі оголошення. Але коли ви на екскурсії, багато об’яв «на стовпах» читаєте?

А третє питання виникло в нашого екскурсовода, очільника турагенції Наталі Стельбіцької, чому це в державному Національному природному парку «Подільські товтри» розпочався продаж води її громадянам. Ще й під час війни?

Вода в Сатанові текла сотні, тисячі років. Її пили всі охочі, бо це наше природне українське багатство. Після появи талонів на воду варто очікувати, даруйте за банальність, талонів на сатанівське повітря?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook