Новини
Сатанівська селищна

У парк хижаків поблизу Сатанова завезли оленів

У реабілітаційному центрі «Парк хижаків «Арден» поблизу Сатанова Хмельницького району з’явилися нові звірі. Це 6 оленів виду «благородний» або «звичайний»: 2 самця та 4 самиці. Їх привезли сюди із еко-парку села Радовичі Ковельського району Волинської області.

Відвідувачі реабілітаційного центру матимуть можливість спостерігати за оленями з дерев’яного мосту посеред лісу – годівниці розташують біля конструкції.

Олені щеплені, чіповані, їх оглянув ветеринар. Для тварин вже облаштували великий вольєр посеред лісу площею 6 гектарів, наразі завершують спорудження годівниць та штучних басейнів. Звірів годуватимуть зерном, морквою, сіном. Зможуть вони споживати і зелень на кущах й траву, – розповів засновник парку Артур Фрідман.

Благородні олені – найпоширеніший вид цих тварин. Вони мешкають в лісах, лісостепах, степах, як у рівнинній, так і у гірській місцевості. У природних умовах зазвичай живуть невеличкими стадами. У неволі їхнє життя інколи триває і до 30 років.

Нагадаємо, реабілітаційний центр заснований на території національного природного парку “Подільські Товтри” торік. На площі 32 гектари наразі мешкають дикі звірі в умовах з мінімальним втручанням у їхнє життя людей.

Наразі тут живуть 24 ведмеді: 22 з них бурі і ще 2 гімалайські. Потрапили вони сюди з різних куточків України, де раніше звірів утримували в неналежних умовах. Також у реабілітаційному центрі перебувають вовки, лисиці, а окремому секторі – птахи: орлан, яструб, лелека.

Туристи спостерігають за тваринами з мосту-галереї протяжністю майже кілометр, який звивається посеред лісу, немов змія. Екскурсії тут стартують о 10 годині. В літній період останню проводять о 18-ій, а восени – о 16:30.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook