Новини
Освіта

Майже 43 відсотки закладів освіти Хмельниччини мають готові укриття

На Хмельниччині з візитом побували посадовці зі столиці, які спільно з представниками обласної влади обговорили готовність шкіл краю до навчання в умовах війни. Зокрема, говорили про готовність до навчання в очному режимі та забезпечення шкіл укриттями.

За словами начальника обласної військової адміністрації, Хмельниччина наразі в п’ятірці кращих за рівнем підготовки укриттів у навчальних закладах.

В області перевірено 975 закладів (понад 80%). Організовано укриття у 520 закладах освіти, що складає 42,8%,написав у своєму телеграм-каналі Сергій Гамалій.

Заступник Міністра освіти і науки України Олександр Костюченко, який разом з начальником управління з питань державного майна та підприємств МОН України Євгенієм Глушко відвідав Хмельниччину, зазначив, що у МОН хочуть чітко розуміти, з якими проблемами стикається місцева влада, готуючись до початку навчального року в офлайн режимі, та яким чином посадовці можуть допомогти їх вирішити на своєму рівні.

Наразі на Хмельниччині функціонує 1212 закладів освіти, в яких загалом навчається понад 257 тисяч осіб. Лише 148 закладів освіти області (12,2%) мають спеціальні протирадіаційні укриття, 341 заклад освіти має найпростіші укриття (28,1%), ще 31 заклад планує використовувати укриття інших суб’єктів господарювання, що розташовані поблизу.

В решті закладів роботи з облаштування захисних споруд перебувають в активній стадії.

Зараз в закладах працюють підрядники, проводяться ремонти, здійснюється закупівля усього необхідного для того, аби забезпечити належні умови перебування учнів. Більшість робіт планують завершити до 18 серпня,повідомили у пресслужбі Хмельницької ОВА.

Та нагадали, що експлуатація укриттів буде можливою лише у разі позитивного погодження актів їх оцінки представниками ДСНС.

Також від наявності укриттів та достатньої кількості місць в них для всіх учасників навчального процесу залежатиме, в якому режимі працюватимуть школи, дитсадки, коледжі та виші.

Нагадаємо, в одній зі шкіл Хмельницького в укритті облаштовують навчальні класи, аби навчання діти могли продовжувати навіть під час повітряної тривоги.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook