Новини
Освіта

Начальник Хмельницької ОВА ініціював опитування щодо можливості очного навчання

Чим ближче 1 вересня, тим частіше у соцмережах виникають дискусії щодо того, відправляти чи ні дітей у школу в умовах воєнного стану та загрози обстрілів з боку ворога, позбавленого будь-якої моралі. Відповідальність за безпеку дітей сукупно несуть як влада, так і батьки, які приймають остаточне рішення щодо того, яку форму навчання обрати для своїх школярів. Аби дізнатися суспільну думку та врахувати її при прийнятті остаточного рішення, начальник Хмельницької обласної військової адміністрації ініціював опитування.

Попри те, що у навчальних закладах активно готують укриття, не всі батьки вірять в те, що вони зможуть врятувати дітей у випадку надзвичайної ситуації. Разом з тим, так само не всі батьки мають можливість забезпечити дітям навчання дистанційно, оскільки залишати їх вдома без нагляду також небезпечно. Крім того, батьки першокласників вважають, що маленькі діти мають бодай кілька місяців відвідувати навчальний заклад, аби зрозуміти, що таке школа.

Чим ближче новий навчальний рік, тим запеклішими стають дискусії. А нарікання на те, що “під час ковіду вчилися дистанційно, а коли ракети літають – навчання очне” лунають дедалі частіше.

Влада також несе свій тягар відповідальності, адже від того, наскільки будуть готові школи, дитсадки, виші, залежатиме безпека дітей. Проте думку батьків також хочуть почути та врахувати.

У своєму телеграм-каналі начальник Хмельницької ОВА ініціював опитування щодо того, “чи потрібно розпочинати оф-лайн навчання на Хмельниччині?” Варіантів відповідей пропонує три. Наразі свою думку висловили близько чотирьох тисяч підписників каналу. Поки що більшість категорично проти того, аби діти вчилися очно.

Стежити за результатами опитування та висловити свою думку можна за посиланням у Телеграм.

Тим часом у Волочиській громаді вже визначилися з формою здобуття освіти у новому навчальному році. На виконкомі проголосували за дистанційну форму навчання. Проте також надали перелік закладів освіти, в яких допустимо організовувати навчання синхронно – з уроками у звичному режимі та трансляцією їх онлайн для тих, хто вчитиметься дистанційно.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook