Новини
Події

Президент Товариства Червоного Хреста України відвідав Хмельницький

Під час робочого візиту до Хмельницького Президент Товариства Червоного Хреста України  Микола Поліщук поспілкувався з представниками обласного осередку ТЧХУ, делегатами Норвезького Червоного Хреста та представниками влади області. З представниками локального осередку обговорили підсумки роботи за 4 місяці роботи та окреслили плани на майбутнє. З представниками органів влади говорили про забезпечення ефективної взаємодії та координацію різних напрямків роботи з допомоги вимушеним переселенцям, котрі проживають на Хмельниччині.

З перших днів війни Товариство Червоного Хреста України активно долучилося до надання допомоги українцям, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення на територію нашої держави. За сприяння норвезьких та донських колег на Хмельниччині реалізується низка програм, спрямованих на полегшення адаптації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та надання їм гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, наразі в області за сприяння Норвезького Червоного Хреста працюють 8 мобільних медико-психологічних бригад, що надають медичну та психологічну допомогу ВПО, які мешкають у громадах області. Також проводиться навчання населення першій допомозі, надається догляд вдома та підтримка людей літнього віку, осіб з інвалідністю та членів їх сімей.

Завдяки Данському Червоному Хресту в кількох містах Хмельниччини реалізується проєкт психосоціальної підтримки дітей – внутрішньо переміщених осіб. З цією метою відкрито 13 локацій «Простору, дружнього до дітей», де діти можуть відволіктися, знайти нових друзів та навчитися чомусь новому. За час роботи проєкту на Хмельниччині підтримку отримали понад 1700 дітей. Окрім того, дітям почали видавати сімейні рюкзаки психосоціальної підтримки з набором м’яких та антистресових іграшок, розвиваючих ігор та інших предметів.

Всі ці аспекти роботи Президент Товариства Червоного Хреста України обговорив сьогодні у Хмельницькому з представниками Хмельницької обласної організації ТЧХУ та делегатами Норвезького Червоного Хреста. Микола Поліщук високо оцінив роботу, яку провадять на території Хмельниччини волонтери обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Також спільно було окреслено плани на майбутнє.

Про суттєвий внесок Товариства Червоного Хреста України свідчать також цифри, які були озвучені під час зустрічі Президента ТЧХУ Миколи Поліщука з керівництвом Хмельницької області: заступником голови ОДА Володимиром Юр’євим та представниками профільних структурних підрозділів ОДА. До розмови долучилися також представники обласного осередку ТЧХУ.

Вітаючи делегацію, Володимир Юр’єв подякував представникам Червоного Хреста за активну і потужну допомогу мешканцям області та вимушеним переселенцям, яка є дуже важливою для області, адже у піковий період Хмельниччина прийняла понад 156 тисяч людей.

На сьогодні в нас перебуває 113 тисяч ВПО, і напередодні зими ми намагаємося розв’язувати питання із їх розміщенням у приміщеннях, які придатні для проживання у холодну пору року. Разом з тим, ми готуємося і до нової хвилі переселенців, – зазначив Володимир Юр’єв. – Очікуємо також прибуття близько 50 тисяч осіб з Донеччини, де відповідно до рішення уряду оголошено повну евакуацію мешканців.

Також він додав, що в області готуються приймати мешканців прифронтових та деокупованих регіонів, де наразі зруйнована інфраструктура, отож пережити зиму там буде вкрай важко.

Ми готові співпрацювати та започатковувати спільні проєкти, у взаємодії з іншими громадськими організаціями, що працюють в області, аби гідно зустріти усі виклики та забезпечити гідні умови перебування для внутрішньо переміщених осіб, – наголосив Володимир Юр’єв.

Своєю чергою, Микола Поліщук окреслив основні напрямки роботи Товариства як в Україні, так і на міжнародній арені, розповів про діяльність організації в умовах воєнного стану, проєкти, які вже започатковані та реалізовуються, а також поділився ідеями щодо подальших планів. Наразі від обласної військової адміністрації та тергромад в організації очікують на продовження активної взаємодії, а також розраховують на інформаційну підтримку, аби якнайбільше людей знали про діяльність Товариства Червоного Хреста в області та ті види допомоги, які воно пропонує, йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницької ОВА.

Представники обласного осередку ТЧХУ більш детально розповіли про перші підсумки своєї роботи на Хмельниччині, завдяки якій вдалося охопити значну кількість людей.  Так, лише у липні майже 10 тисяч осіб отримали продукти, 6,5 тисячі – гігієнічні засоби, 180 осіб – дитяче харчування.

Підсумовуючи зустріч, обговорили подальші напрямки спільної роботи, зокрема зосередили увагу на можливості участі Товариства у забезпеченні харчування в закладах компактного перебування ВПО, розширенні проєкту з психосоціальної підтримки дітей на заклади освіти, допомоги в комплектуванні аптечок для укриттів в закладах освіти тощо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook