Новини
Новини від читача

Хмельничани скаржаться на ранкову «давку» у маршрутках

Добре владі. На дев’ять на роботу ходить. І пасажирського транспорту досить, і велосипед-самокат у пригоді стануть. Можна й автівкої власно-службовою доїхати на роботу. Це стосується, в принципі, і пересічних хмельничан. Але декому треба на роботу не на дев’яту, а на восьму. Або дитину теж на восьму до школи везти. Причому в громадському транспорті, а не самокатом.

Сьогодні зрання встромлювався на початку вулиці Зарічанської у 30-ту маршрутку. Дорослому – так-сяк у переповненому бусіку, а школярику ледь не під лікоть водія довелося навпочіпки тулитися.  Й без зупинок до «великої землі» – на правобережжя Бугу поїхали, бо місця навіть під водійською пахвою закінчилися.

Між тим, у Хмельницькому, як неодноразово наголошувала влада, в пріоритеті комунальний транспорт. Передусім – тролейбуси як екологічний та пасажиромісткий засіб руху. То чому не зробити його оптимальним для пасажирів?

Ще кілька місяців тому, аби дістатися на роботу на восьму ранку зі Старокостянтинівського шосе та Зарічанської, існувало досить варіантів. Але відбулися якісь зміни в розкладі й орієнтовно між 7.30-7.45 на цій локації виник певний дефіцит тролейбусів. Проблема для дорослих, а зараз і школярики за знаннями поспішають.

Ні, подякуємо владі за можливість пересуватися електротранспортом, бо рік тому доводилося долати шлях до центру зі Старокостянтинівського пішки. Подякуємо й за застосунок «Дозор», який дозволяє відслідковувати транспортні засоби на маршруті. Але ж нехай вони будуть на маршруті, а не зникають із нього.

Сьогодні «улюбленої» електротранспортної десятки, яка в згаданий вище час вивозить хмельничан у центр, не було. Де поділася? А тролейбусної альтернативи в найближчі 15-20 хвилин немає! Всі – в маршрутки! А місць теж немає! Ще й лячно – ковід помалу повертається! В маски ж людей знову не запхаєш!

Здається, владі таки треба продумати варіанти, аби в години пік не зникав із маршрутів транспорт. Чи тримати резерв на кінцевій «Озерній». Чи вигадати систему оповіщення в «Дозорі», що традиційний тролейбус «загубився». Можливо, інший шлях розв’язання проблеми вигадати.

Так, можна сказати, що ми балувані стали. Згадати, що рік тому «Дозору» не існувало ще; а сорок років тому в тролейбус взагалі тільки на кінцевій можна було влізти. Погоджуся. Але до гарного швидко звикаєш. Якщо є розклад руху, на який орієнтуються хмельничани, особливо в години пік, то його потрібно прагнути дотримуватися всіма можливими транспортними засобами міста.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook