Новини
Освіта

У Волочиській громаді змінили рішення щодо формату навчання у школах

Зміни до формату навчання у школах Волочиська внесли у виконавчому комітеті міської ради. Якщо раніше йшлося лише про дистанційне навчання, то зараз учні як початкової, так і середньої школи, здобуватимуть знання за змішаною формою.

Ще влітку 90 відсотків батьків школярів Волочиської громади, згідно з опитуваннями, розглядали з вересня навчання лише у дистанційному форматі. Однак після того, як спецкомісія перевірила готовність укриттів, а в батьків з’явилася можливість побачити їх на власні очі, думку змінили.

Відтак у виконкомі ухвалили рішення: уроки у більшості сільських шкіл відбуватимуться очно. А от у місті – за змішаною формою для 1-5 класів. Та вже за тиждень після початку нового навчального року охочих посадити дітей за шкільні парти побільшало.

Синхронна форма навчання передбачає одночасне проведення уроку з дітьми у класі очно та паралельно – у дистанційній формі для тих дітей, батьки яких відпускати їх до освітнього закладу не захотіли. Тому в окремих школах формат навчання будуть змінювати уже з наступного тижня.

Загалом у громаді функціонує 18 шкіл, 17 з яких мають укриття. У тому закладі, де сховище відсутнє, всі учні навчаються дистанційно.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: Нові правила відвідування шкіл озвучили у владі Хмельницького

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook