Новини
Суспільство

Лісівники Хмельниччини планують накопати 18 тонн картоплі

У лісівників Хмельниччини продовжують розповідати про осінні роботи не лише в лісах, а й на полях, адже не деревами єдиними займаються у лісових господарствах. Цього разу в обласному управлінні лісового та мисливського господарства розповідають про картоплю, чотири сорти якої посадили навесні на гектарі площі.

Вважається, що найкращий час для викопування картоплі – перші дні вересня, в суху та сонячну погоду. Саме так і розпочали збір бараболі у Ярмолинецькому лісгоспі.

Навесні лісівники посадили чотири сорти картоплі – “Бела Роса”, “Левада”, “Софія” та “Рів’єра”, і отримали щедрий врожай. Всього планують зібрати понад 18 тонн картоплі, пишуть у лісівників.

Днями вже підбили перші підсумки – у Віньковецькому та Зіньківському лісництвах за один день викопали понад 5 тонн картоплі.

Зібраний врожай направляється у цех сушіння продукції. Там продукт розфасовуватимуть у супові та борщові набори власного виробництва.

Нагадаємо, напередодні зими у лісівників можна придбати колоті дрова, сушені білі гриби та ожину.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook