Новини
Освіта

У школах Хмельницького посилили заходи безпеки

Повідомлення про вибух, який, ймовірно, може статися в одному з навчальних закладів, вчора почали масово поширювати у соцмережах та батьківських чатах різних міст України, зокрема, й у Хмельницькому. Також зазначалося, що вибуховий пристрій може принести з собою один з учнів. Через такі повідомлення, за словами батьків, у деяких школах навчання в терміновому порядку перевели на дистанційний режим.

Разом з тим, очне навчання скасували не в усіх навчальних закладах. Рішення – відпускати дітей цього дня до школи чи ні – вкотре залишили на розсуд батьків. Також їх попередили, що у тих учнів, які прийдуть до школи, можуть перевіряти речі. Посили у навчальних закладах й інші заходи безпеки – відповідно до алгоритму.

Оголошення, яке наробило шуму у соцмережах:

Як зазначив у коментарі ХМ-ІНСАЙД заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак, зважаючи на ситуацію, закладам освіти рекомендували сьогоднішній день навчання зробити скороченим. Щодо переходу на дистанційку з огляду на можливу небезпеку, то кожен навчальний заклад приймає таке рішення самостійно.

Також посадовець підтвердив, що поради, прописані у повідомленні, надійшли від правоохоронців.

Фото ілюстративне. Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook