Новини
Суспільство

На Хмельниччині скасовують масові заходи з нагоди днів міст

Вересень на Хмельниччині багатий на святкування днів народження міст. Проте в умовах воєнного стану від масштабних святкувань доводиться відмовлятися. Не лише тому, що на думку деяких подолян святкувати, коли в країні війна, недоречно, а й тому, що наразі масові заходи в області заборонені.

Першою заплановані масові заходи, які мали тривати протягом 10 днів, скасувала Славута, день міста в якій святкують 21 вересня. До 25 вересня в місті відбуватимуться лише локальні та індивідуальні заходи.

Сьогодні день міста відзначає Нетішин – одне з наймолодших міст не лише Хмельниччини, а й України. В статусі міста перебуває з 1984 року, отож цьогоріч йому виповнилося 38.

Зазвичай День народження був багатим на поважних гостей, багатолюдним, з насиченою різноплановою святковою програмою, з різноманітними культурно-розважальними заходами, салютом. Але сьогодні все кардинально змінила війна. Гучно святкуватимемо після Перемоги. Нині проходитиме свято у формі благодійних заходів та ярмарку. Всі кошти волонтери спрямують на підтримку наших лицарів – доблесних воїнів ЗСУ,повідомили у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради.

Також сьогодні 813 річницю заснування відзначають у Старокостянтинові.

Не так гучно та весело, оскільки триває війна та гинуть наші земляки. Але урочисто та гордо, позаяк місто є, воно живе та розвивається на благо кожного його мешканця та гостей. Змінюються часи, руйнуються цілі імперії, а наше місто стоїть над берегами річок Случ та Ікопоть, засноване нашими далекими пращурами, лише трохи змінило свою назву, але ніколи не втрачало свого важливого значення,написав міський голова Микола Мельничук.

660-річчя міста завтра мали б святкувати у Городку. У місті до свята готувалися, запланували проведення флешмобів, творчих майстерень та багато інших заходів, до яких мали долучитися і діти, і дорослі. Проте і тут всі заходи скасовано.

У святковий день мешканці міста зможуть переглянути тематичні відео, які транслюватимуть на LED-екрані на площі Героїв Майдану. Подивитися їх городоччани матимуть можливість з 9.00 до 12.00 та з 17.00 до 21.00, повідомляє Городок.City

Читайте також: Нюанси заборони масових заходів роз’яснив начальник Хмельницької ОВА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook