Новини
Освіта

Міністр освіти перевірив на Хмельниччині готовність шкіл до навчання в умовах війни

З початком нового навчального року на Хмельниччині  частина садочків, шкіл, університетів, де є сховища, розпочали працювати в очному та змішаному форматах, інші – у дистанційному.  Цьогоріч ключовим моментом надання освітніх послуг є питання  безпеки. Його в рамках робочого візиту до регіону вивчав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

На початку року в Міністерстві освіти та науки України з 1 вересня освітнім закладам рекомендували розпочати навчальний рік процес, обравши зручний формат роботи, в залежності від безпекової ситуації в кожному регіоні та за наявності захисних споруд. Тоді, за словами начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, область була готова на 11%.

Для нас найважливіше – це безпека дітей. Якщо буде загроза, ніхто офлайн школи не відкриє. Але можливість така має бути в дітей, і тільки після цього батьки самі будуть вирішувати, чи вони хочуть онлайн, чи офлайн, – прокоментував Сергій Гамалій.

Якщо школи обласного центру перед початком навчального року були більше готові до викликів сьогодення, то сільські потребували ресурсів та часу.

Фактично за невеликий проміжок часу Хмельниччина активізувала усі зусилля, аби налагодити безпечний освітній процес. Підсумки готовності навчальних інституцій регіону до діяльності в умовах війни підбив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет під час візиту в область.

Як зазначив високопосадовець, 67% навчальних закладів області забезпечено захисними спорудами, що дозволяє навчання в очному та змішаному форматі. А це – один із зразкових показників по країні.

Зразкова організація – більшість дітей пішли офлайн на навчання. І це саме основне. Це дало можливість батькам працювати і заробляти на утримання родини. А дітям повноцінно спілкуватися, мати можливість повноформатного навчання та контакту з викладачами та своїми однолітками, – прокоментував міністр.

Також Сергій Шкарлет подякував за організацію освітнього хабу на Хмельниччині, який став першим і єдиним в Європі. І подав приклад для створення такого простору в інших українських містах та за кордоном.             

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook