Новини
Суспільство

Громади Хмельниччини можуть взяти участь у конкурсі “Сади для Перемоги”

Майже від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали реалізувати ініціативу “Сади Перемоги”. Її започаткували, аби мінімізувати, зокрема, дефіцит овочів та фруктів через втрату значної частини посівних площ через ведення на них бойових дій. Наразі в рамках ініціативи мешканцям 10 областей пропонують долучитися до конкурсу, в якому можна виграти гроші на втілення у життя своїх проєктів, пов’язаних з сільським господарством.

Грантовий конкурс для українських громад запустили в рамках ініціативи “Сади Перемоги” задля реалізації ідей з розвитку сільського господарства та самозабезпечення продуктами. Переможці конкурсу отримають до 250 тис. грн на втілення свого проєкту.

Виграні кошти переможці зможуть витратити на придбання техніки для обробітку землі, необхідних засобів для вирощування, зберігання і перероблення сільськогосподарської продукції, впровадження новітніх технологій та інші заходи, що сприяють підвищенню продовольчої безпеки.

У переліку десяти областей – Хмельницька. Заявитися на конкурс можуть органи місцевого самоврядування самостійно або у співпраці з:

  • іншими громадами;
  • комунальними установами та неприбутковими громадськими організаціями;
  • малими та середніми фермерами, кооперативами тощо;
  • асоціаціями та обʼєднаннями виробників сільськогосподарської продукції.

Подавати заявки на конкурс можна до 30 листопада 2022 року.

Перелік документів для участі в конкурсі та умови для реєстрації:

  • група у FB – посилання (група приватна, аби переглянути її вміст – потрібно подати запит на приєднання)
  • скачати аплікаційні форми можна за посиланням.

Нагадаємо, до проєкту “Сади Перемоги” цього року приєдналися школярі з Чемеровеччини, а “городи Перемоги” на Хмельниччині висаджували мешканці декількох громад.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook