Новини
Інфраструктура

“Ми були на грані”: Хмельницький міський голова – про економію електроенергії в місті

Про ситуацію в місті станом на вчора та сьогодні та про перспективи на найближчі дні розповів Хмельницький міський голова у зверненні до громади. За його словами, аварійного відключення не лише світла, а й водопостачання в обласному центрі вдалося уникнути дивом.

Тим, хто дослухався до рекомендацій та обмежив споживання електроенергії вчора та сьогодні, міський голова подякував. Зазначивши при цьому, що напередодні місто було на грані аварійного відключення усієї системи. Для тих, хто не досі не усвідомив масштаби, Олександр Симчишин уточнив, що йшлося не лише про світло, а й про водопостачання, каналізацію тощо. Сюди можна сміливо додати зупинку електротранспорту та проблеми з опаленням там, де воно вже подається.

Але не менш важливим для енергосистеми є сьогоднішній вечір, особливо період з 18:00 до 22:00. Переконливо прошу усіх споживачів у цей час максимально обмежити споживання електроенергії,наголосив міський голова.

Разом з тим у хмельничан виникає низка питань. Зокрема, до вуличного освітлення.

Чому б в комендантську годину не вимкнути по всьому місту світлофори? Теж була б непогана економія в цей важкий час.

Повний двір ліхтарів, дорога освітлена… Навіщо це серед ночі?

Реклама на заправці цілий вечір і ніч сіяє. Про ту заправку усі з закритими очима знають, але ж ні потрібно, щоб реклама горіла.

Реклама ТЦ Монблан і Оазис світить до 21 години. Можна сміливо її вимикати в 18.00

Я з роботи їду близько 19, і дійсно, вуличне освітлення горить повсюди, не думаю що без нього не можна обійтися, кожен має ліхтарика в телефоні.

Про обмеження зовнішнього вуличного освітлення, відключення сітілайтів та рекламних щитів, освітлення фасадів, білбордів, стел АЗС по 24 жовтня 2022 року включно йдеться також в наказі начальника Хмельницької ОВА, підписаному вчора, 20 жовтня. Там же йдеться про перехід на нічні зміни роботи там, де це можливо.

Щодо вуличного освітлення Хмельницький міський голова прокоментував так:

Без освітлення будуть ДТП, збиті пішоходи, зростає злочинність, місто неможливо патрулювати. Плюс у нас більшість світлодіодних економних ліхтарів. Тому ми не виключаємо, а включаємо нічний режим і виключаємо приватний сектор, даючи економію до 40%. І ще для інформації: все зовнішнє освітлення міста споживає за годину приблизно так само, як 5 багатоповерхівок.

Також хмельничани пропонують включити опалення у будинках, аби зменшити навантаження на мережу через ввімкнені електрообігрівачі. Щоправда, тут, за словами міського голови, природа проти:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook