Новини
Інфраструктура

Енергетики пояснили, чому неможливо спрогнозувати відключення світла на Хмельниччині

Буде світло чи ні, а якщо не буде, то коли і як надовго – ці питання наразі найбільше хвилюють мешканців Хмельниччини, які пережили кількагодинне та кількаденне відключення світла після ворожого обстрілу об’єктів енергетичної інфраструктури у суботу, 22 жовтня. Проте надати таку інформацію енергетики не можуть, оскільки не знають, коли саме і де виникне перевантаження мережі і яку потужність доведеться знімати, щоб стабілізувати систему.

Роз’яснення енергетиків поширили у соцмережах Славутського виконкому міської ради. Як повідомив директор Славутського РЕМ АТ “Хмельницькобленерго” Олександр Гетьман, на даний час у товаристві не можуть завчасно знати, в які години станеться стабілізаційне відключення електроенергії, а отже не можуть попередити громадян.

Щоб зрозуміти, як це відбувається, зазначу, що наше підприємство працює відповідно до команд диспетчера західного регіонального диспетчерського центру. Саме він доводить нам, яку потужність у той чи інший момент нам необхідно зняти. І на це відводиться 10 хв. В іншому випадку, буде відключено Славуту та Славутський район, – зазначив Олександр Гетьман.

Аби оперативно отримувати сповіщення про відключення та очікуваний час відновлення розподілу електроенергії, в АТ “Хмельницькобленерго” пропонують споживачам зафіксувати обраний канал комунікації (номер телефону, електронну поштову скриньку) в розділі «Комунікації» особистого кабінету споживача енергоресурсів https://ienergo.com.ua/. Така функція доступна для побутових та непобутових споживачів.

Нагадаємо, у Хмельницькому зранку відбулося аварійне відключення системи, внаслідок чого частина тролейбусів, які тільки сьогодні випустили на маршрути, зупинилися. Про можливість віялових відключень по області попереджав також начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook