Новини
Суспільство

«Золоте» сало та стабільна молочка: як змінилися ціни на хмельницькому ринку

Базові продукти у Хмельницькому вкотре подорожчали. Найбільше зростання, окрім курячих яєць, помітне на сало та молочну продукцію. Покупці до здорожчання продуктів ставляться з розумінням, хоча декому тепер доводиться купувати те, що дешевше.

Продавці на центральному продуктовому ринку Хмельницького розповідають: останнім часом продукти здорожчали: м’ясо – на 10, сало – на 50 гривень.

М’ясо – від 150 до 180, сало трохи дорожче через те, що зараз немає гарного сала з сільських гарних свиней. Тому від 100 до 250-270 гривень, – називає ціни продавчиня ринку Ольга.

Любителям яловичини щастить трохи більше. Це м’ясо стало доступнішим. Продавці кажуть, через зменшення закупівельної ціни.

Асортимент великий. Лопатка – 180 гривень, задня частина – 200-210, ребра – 100 гривень. Ціни взагалі не яловичину не піднялися, навпаки, гривень на 10-20 ціна менша стала, – розповідає продавчиня Тетяна.

Навіть попри те, що ринок працює і за відсутності світла, коли магазини зачинені, покупців тут – небагато. Разом з тим, продавці курятини на кількість покупців не скаржаться. Їхній товар здорожчав не суттєво.

Домашня молочна продукція вартує як і раніше. В середньому, сир, залежно від жирності, обійдеться від 70 до 200 гривень. Сметана – 130, літр молока – 23 гривні. Це – на ринку. А в магазинах молочка таки подорожчала.

Спостерігається сезонне підвищення – близько 3-5% на молоко та молокопродукти, 10% – на сметану, – прокоментував каналу Перший Подільський начальник відділу Департаменту економічного розвитку Хмельницької ОВА Олег Гарник.

Хмельничани-покупці цінами не обурюються, хоч і вважають їх зависокими. Кажуть, здорожчання викликане об’єктивними обставинами, які всі розуміють. Хоча пенсіонерам таки доводиться сутужно.

Натомість здешевшали сезонні овочі. Також оптимізувалися ціни на крупи, зокрема, на гречку. Стабільним за ціною також є хліб.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook