Новини
Інфраструктура

Аварійні та погодинні: мешканцям Хмельниччини радять готуватися до різних видів відключень світла

У “Хмельницькобленерго” повідомили, в якому режимі отримуватимуть електроенергію мешканці області найближчим часом. Судячи з інформації, Варто готуватися до тривалих та непрогнозованих відключень, графіки яких можуть діяти як одночасно, так і по черзі.

Для багатьох мешканців області ранок сьогодні, 16 листопада, почався з певного хаосу, оскільки відключення світла, яке відбулося о 8 ранку, важко було ідентифікувати. Ті, хто сподівалися, що до них задіяли графік погодинного відключення, не побачили світла ні об 11, ні о 12, ні о 13… Тим, кому “пощастило”, отримали світло через 8 годин після відключення. Решта продовжує чекати.

Проте, про складну ситуацію в енергосистемі знають всі, хто цікавиться новинами, тож подоляни, як і решта українців, готові потерпіти, поки енергетики вкотре стабілізують систему, що дозволить отримувати електропостачання або залишатися без нього більш прогнозовано.

У “Хмельницькобленерго” ясність у ситуацію внесли близько години тому, майже через добу після обстрілу, який знеструмив більшу частину обласного центру та області. У повідомленні зазначено, що мешканці області мають бути готовими до того, що електропостачання зникатиме часто – як за погодинними графіками, так і за аварійними. В енергетиків пишуть: без світла доведеться сидіти по 4 години, а то й довше. Все залежатиме від дефіциту електроенергії в системі та розпоряджень від “Укренерго”.

Також звертають увагу в обленерго на те, що одна адреса може потрапити і під погодинне, і під аварійне відключення. Схоже, саме так сталося сьогодні з багатьма хмельничанами.

Також у “Хмельницькобленерго” попереджають:

Варто періодично відслідковувати Порядок черг та графік, у них можуть виникати зміни.

Графіки можна знайти за посиланням.

Зважаючи на численні скарги на роботу сайту обленерго, через що люди не можуть знайти інформацію про відключення, котра їх цікавить, у товаристві нарешті взялися розв’язувати цю проблему, залучивши IT-фахівців.

Тим часом у Хмельницькому, попри проблеми з електропостачанням та всупереч вчорашнім заявам міського голови, поки тисячі людей сидять без світла, вулицями міста сьогодні курсують тролейбуси.

Нагадаємо, крім проблем з електроенергією, у Хмельницькому також зупинене водопостачання через аварію на водогоні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook