Новини
Суспільство

“Сусідські війни”: хмельничанину побили вікна, ймовірно, через волонтерство

Потерпілий хмельничанин, який з перших днів повномасштабного вторгнення росіян активно займається волонтерством, переконаний: неприязнь у свого сусіда, який не приховує проросійської позиції, викликав через свою діяльність. Якщо у попередні рази агресію з боку чоловіка залишали без реакції, то цього разу звернулися до правоохоронців.

Бачте, які в нас вікна? Це наслідки “русского міра”, – коментує журналістам каналу Перший Подільський хмельничанин Ігор Сівець.

З недружнім візитом, розповідає чоловік, до нього навідалися 15 листопада, після чергового масованого ракетного обстрілу України. Хмельничанин – власник одного з автосервісів у місті. А за парканом, розповідає, не приховуючи своїх поглядів, мешкає проросійськи налаштований чоловік.

За словами потерпілого – сусід є громадянином Росії, але довгий час проживає у Хмельницькому. Раніше від нього неодноразово чули погрози та залякування. Їх записали на відео.

На думку пана Ігоря, його сім’я викликає неприязнь у сусіда через те, що активно волонтерять та допомагають українським військовим. На території автосервісу з початку війни створили невеликий гуманітарний штаб, виготовляють буржуйки для захисників та раз на тиждень відправляють допомогу у постраждалі регіони.

У приміщенні, в якому вибили вікна, саме зберігався вантаж, який мали днями відправляти до звільненого Херсону. Його тимчасово перемістили до іншої частини будівлі.

Якщо раніше вороже ставлення сусіда намагалися ігнорувати, то цього разу звернулися до правоохоронних органів.

Заява зареєстрована і наразі працівниками поліції по ній проводиться перевірка. Проводиться оцінка завданих збитків, за результатами якої буде прийнято рішення про правову кваліфікацію події, – прокоментували інспекторка з комунікації Хмельницького РУП Віра Мазур.

Поки ж власники автосервісу вікна заклеїли та чекають на результати слідства.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook