Новини
Городоцька міська

На Хмельниччині у Будинку Милосердя прихистили переселенців

Будинок Милосердя у Городку, при храмі Святого Станіслава, єпископа і мученика – шанс на нове життя для тих, хто на схилі літ залишився самотнім, без даху над головою, а тепер і тих, хто покинув свою оселю через війну. Не одну долю врятовано у тих стінах, а історії, почуті там, надихають і одночасно дивують.

Ранок. Маленька зарядка. Кава обов’язково. А потім уже сніданок. А потім можна зайнятися своїм духовним ростом.

Подумки вона все ще вдома, у своїй квартирі, зі своїми рідними та студентами, ділиться 85-річна харків’янка Галина Олексіївна. У минулому жінка – викладачка одного з тамтешніх вишів. З травня проживає в Городку, в Будинку Милосердя при храмі Святого Станіслава, єпископа і мученика. І вже вважає його своїм другим домом.

Прийняли мене дуже гостинно. З великою увагою, з великим бажанням допомогти, тому що я дуже погано ходжу, – розповідає жінка.

Та як би тепло у гостях не було, вона вірить у якнайшвидшу перемогу та повернення до рідного міста. Наразі її оселя на 8 поверсі у дуже поганому стані. Хоч прямого влучання у багатоповерхівку не було, її дах зруйнований. Наразі будинок ремонтується.

Таких, як Галина Олексіївна у Будинку милосердя – чимало. Тих, кого війна змусила змінити своє життя.

Всього тут мешкає 45 осіб. Не відмовляють тут нікому, незалежно від віросповідання. Тривалість проживання теж не обмежують. Це одинокі люди, зазвичай старшого віку, котрі, здебільшого потребують цілодобової підтримки. Наразі з-поміж них – і переселенці. Тут їм надають дах над головою, опіку, харчування та медичну допомогу.

Будинок Милосердя у Городку дії близько трьох десятиліть. Піклуються про нього монахи з Ордену Отців Маріян і сестри зі Згромадження Служебниць Непорочної Діви Марії.

Існує цей дім, зокрема, і завдяки пожертвам самих мешканців, котрі свої щомісячні пенсійні виплати складають до однієї скарбнички. Та здебільшого потреби Будинку Милосердя закривають завдяки підтримці католицького храму, парафіян та благодійників, адже він не є комунальною власністю та не може розраховувати на державний кошт.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Більше про храм, при якому працює Будинок Милосердя, читайте у матеріалі: Ікона з таємницею зберігається у храмі на Хмельниччині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook