Новини
Городоцька міська

Меценат та школярі з Італії подарували генератор одній зі шкіл Хмельниччини

Генератор потужністю 10 кіловатів, придбаний за кошти мешканців італійського міста Лоді та мецената Стефано-Адреано Коломбо, встановлюють у початкові школі в місті Городок Хмельницького району. Прилад навчальному закладу подарували, аби забезпечити його роботу під час можливих блекаутів.

Генератор у школу привіз особисто італійський меценат. Він же його встановлює, – розповіла виданню Городок.City директорка навчального закладу Олена Асташенко.

Ми хочемо, щоб ймовірні блекаути не вплинули на роботу школи. Тому зібрали кошти і придбали генератор. А оскільки я – пенсіонер, маю багато вільного часу і відповідні знання, тож вирішив особисто зайнятися встановленням генератора, – розповів Стефано-Адреано Коломбо.

За словами директорки закладу, до збору коштів на генератор долучилися діти початкової школи в місті Лоді.

З цим освітнім закладом ми співпрацюємо вже декілька місяців. Обмінюємося досвідом і вивчаємо культуру наших країн: вони – українську, а ми — італійську. Маю надію, що завдяки співпраці нам вдасться повезти наших дітей на екскурсію до Італії, бо їхні діти, через війну, до нас приїхати поки не зможуть, – зазначила Олена Асташенко.

Наразі це перший міжнародний проєкт, який реалізовує Городоцька початкова школа.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook