Новини
Інфраструктура

Без додаткових відключень пообіцяли енергетики світло мешканцям Хмельниччини

“Зі стриманим оптимізмом” у Хмельницькобленерго пообіцяли на сьогодні мешканцям області відключати світло лише за основними чергами відключень. Щоправда, все залежатиме від споживачів – якщо вони будуть споживати електроенергію економно, то матимуть графік 4 на 4, якщо ні, досвід минулих днів може повторитися.

Тема номер один для обговорень сьогодні, принаймні у Хмельницькому, несподівана “щедрість” з боку енергетиків. Частина хмельничан отримала світла вночі більше, ніж сподівалася. Хтось отримав всі 4 обіцяні години, хтось 6, хтось 12…

Що стало причиною – наразі невідомо. Чи вчорашня розмова керівника “Хмельницькобленерго” з очільником Кам’янця-Подільського Михайлом Посітком, з якого хмельничани вже потихеньку у соцмережах починають робити ледь не національного героя та приміряють на нього крісло нового міського голови, чи то загальна соціальна напруга, яка відчувається в усіх регіонах країни через тотальне порушення графіків подачі світла та дедалі суттєвіше зменшення доведених потужностей.

Хоч би що там було, сьогодні, 10 грудня, енергетики очікують, що вдасться обмежитися відключенням тільки основних черг. За умови, що споживачі будуть раціональними у використанні електроенергії навіть попри вихідний. Тоді, можливо, і завтра вдасться отримати світла трохи більше, ніж три години на світловий день.

Щодо розмови Михайла Посітка з начальником Хмельницької ОВА Сергієм Гамалієм та Генеральним директором АТ «Хмельницькобленерго» Олегом Козачуком, то очільник Кам’янця висловив “стриманий оптимізм, що впродовж кількох днів ситуація може змінитись. На це дуже сподіваються кам’янчани й мешканці інших громад області”, написав очільник громади.

Табличку відключень публікувати не будемо, ви її вже всі вивчили напам’ять напевно. І не забувайте економити електроенергію!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook