Новини
Освіта

У школярів Хмельницької громади почалися зимові канікули

Відучора, 26 грудня, усі школи Хмельницької громади пішли на зимові канікули. Триватимуть вони в середньому два або три тижні. Цього року, за рекомендацією Департаменту освіти на науки, навчальні заклади самостійно визначали старт та термін зимових канікул.

Цього року заклади загальної середньої освіти мали можливість визначитися із тривалістю навчального тижня. Ті заклади, які працювали впродовж шести днів, раніше завершують навчальний семестр. Ті заклади, які працювали за п’ятиденним робочим тижнем, в основному, з 26 грудня були направлені на зимові канікули, – пояснила начальниця відділу загальної середньої освіти Департаменту освіти та науки ХМР Ірина Петричко.

У Департаменті рекомендували, за можливості, максимально використати світловий та тепловий день, щоб учні мали можливість здобувати знання. Тобто осінні канікули могли бути відтерміновані до зимових канікул.

Є такі заклади, які взимку будуть відпочивати впродовж трьох тижнів. Більшість закладів Хмельницької міської територіальної громади будуть розпочинати семестр з 9 січня. Є заклади, які продовжать навчання з 16 січня. Все залежить від безпекової ситуації, від надання електропостачання у громаді та взагалі в Україні і, відповідно, до закладів загальної середньої освіти, – зазначила Ірина Петричко.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook