Новини
Освіта

В одній з громад Хмельниччини канікули у школах триватимуть два місяці

Головною вимогою до проведення освітнього процесу в очному форматі є наявність укриттів у навчальних закладах або поблизу них. Відсутність укриттів або їх неналежний стан – причина, через яку освітній процес може бути відтермінований або скасований. В одній з громад Хмельниччини через відсутність укриттів, які відповідають вимогам, зимові канікули триватимуть місяць та два.

До початку лютого та до початку березня триватимуть зимові канікули у закладах освіти Городка. Таке рішення у громаді прийняли через те, що школи в місті не мають власних укриттів. Аби дістатися до тих, які призначені для перебування школярів під час повітряних тривог, доводиться одягатися та долати певну відстань. Взимку цей процес триває довше, ніж в теплу пору року. Крім того, через сирість підвали погано пристосовані для тривалого перебування там дітей, повідомляє Городок.City.

Тому в лютому в місті очно навчатимуться лише учні початкової школи, укриття для яких розташоване в Духовно-просвітницькому центрі «Держава». Укриття тепле, тож діти мають можливість навчатися навіть за дуже низької температури повітря надворі. Для старших школярів канікули триватимуть до 6 березня 2023 року.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook