Новини
Суспільство

Понад три тисячі мешканців Херсонщини прибули на Хмельниччину

Від кінця листопада щодня у Хмельницькому зустрічають евакуаційні потяги, якими прибувають в нашу область мешканці деокупованої Херсонщини. Тут люди планують перечекати зиму, оскільки звільнений Херсон ворог цілеспрямовано обстрілює щодня, позбавляючи людей світла та тепла.

Щодня на вокзалі у Хмельницькому евакуаційні потяги зустрічають рятувальники, які допомагають одиноким людям та цілим родинам дістатися до нових тимчасових помешкань.

Попередню статистику евакуйованих підбив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. За словами очільника області на Хмельниччині від 26 листопада залишилися жити 2035 осіб. Більшість (1170) оселилися в місцях компактного проживання, ще 865 прихистили родичі.

Ще для 1072 евакуйованих Хмельницький став транзитною станцією, з якої вони поїхали шукати прихистку в інших місцях.

Всього від 26 листопада у Хмельницький евакуаційні потяги привезли 3107 мешканців Херсонщини.

На знак подяки за допомогу, яку надають на Хмельниччині мешканцям Херсонщини, начальник Херсонської ОВА передав Сергію Гамалію напередодні нового року символічний сувенір, зроблений зі сталі збитого російського гелікоптера.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook