Новини
Інфраструктура

Графік відключень електроенергії на 18 січня для Хмельниччини

Синоптики обіцяють потепління на декілька днів. Тому є надія на зменшення обсягів споживання електроенергії. До споживачів доведено схему відключень для Хмельниччини на середу, 18 січня.

Аби запобігти нестачі дозволеної величини навантаження, вимикання світла відбуватимуться за схемою “4 на 4”. Вдень – за двома чергами одночасно. Вночі вимикатимуть за однією чергою, повідомляють в Хмельницькобленерго.

Щодо ремонтних робіт з відновлення пошкоджених ліній електропередач через погодні умови, через що мешканці Хмельниччини потерпають від відсутності світла ще з минулого тижня, енергетики традиційно кажуть, що роботи продовжуються.

Гендиректор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко пояснює причини того, чому дефіцит в енергосистемі країни залишається суттєвим, а графіки відключень не діють.

“Найбільш імовірно, справа у відкладеному споживанні, коли після відновлення постачання ми починаємо “надолужувати”. Заряджаємо те, що сіло, робимо щось, що не встигли, поки світла не було. І це нормально. Як тільки ліміти від Укренерго стануть більші і ми зможемо повернутися до графіків, то і відкладений попит почне спадати”, – йдеться в поясненні.

До слова, внаслідок перевірок НКРЕКП виявлено недотримання графіків відключень з боку трьох операторів систем розподілу. За повідомленням НКРЕКП, на АТ “Вінницяобленерго”, АТ “Чернівціобленерго” та ПРАТ “Волиньобленерго” накладено штрафи за нерівномірне складання графіків відключень та неналежне інформування споживачів.

Щодо Хмельниччини, то з дотриманням графіків також продовжується хаос. Зокрема у Хмельницькому частині споживачів вимикали світло впродовж дня двічі (не дотримуючись зазначених часових проміжків), а комусь не вимикали взагалі.

Стокове зображення від Pexels

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook