Новини
Інфраструктура

Більше обмежень в електропостачанні може бути на Хмельниччині 27 січня

Попередньо у “Хмельницькобленерго” анонсували той самий графік, що й у попередні дні, – відключення одночасно по трьох чергах вдень, та по двох – вночі та між періодами максимального навантаження. Разом з тим попередили: через черговий масований ракетний обстріл (тринадцятий) вдень та нічну атаку дронів (п’ятнадцяту) напередодні вночі у Хмельницькій області можливі додаткові обмеження в електропостачанні. Все залежатиме від лімітів та вказівок, доведених Укренерго.

У коментарях в соцмережах мешканці Хмельниччини часто цікавляться, чому ситуація в області з електропостачанням останнім часом погіршилася, при тому, що по енергооб’єктах в області (завдяки ППО та ЗСУ) ударів завдано не було. Як нагадали у “Хмельницькобленерго”, енергосистема України – об’єднана, відтак кожне влучання у будь-яку її ланку впливає на стан цієї системи по всій країні.

Вчора, 26 січня, під час ракетного обстрілу, попри як завжди ефективну роботу ППО, таки були влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури у різних регіонах країни. Найскладнішою ситуація станом на середину дня була на Київщині, Одещині та Вінниччині. Під час повітряної атаки у деяких областях були застосовані аварійні відключення, пізніше вони почали повертатися до планових графіків відключень.

Таким чином, пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури у південному, центральному, південно-західному регіонах України можуть побіжно вплинути й на графіки відключень на Хмельниччині. Рекомендація від енергетиків залишається незмінною: ощадливо користуватися електроенергією, не вмикати багато потужних електроприладів одночасно (особливо в години пікових навантажень – з 7 до 11 та з 17 до 21), мати запаси води та заряджені гаджети і павербанки. Можливо, це дозволить вкластися у доведений Укренерго на сьогодні ліміт та уникнути додаткових відключень через перевантаження мережі.

Графік відключень світла на сьогодні, 27 січня, такий:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook