Новини
Інфраструктура

Відключення світла на Хмельниччині відбуватимуться за попередньо затвердженим графіком

Попри несприятливі погодні умови та зростання споживання, яке зафіксували в Укренерго, графік погодинних відключень на завтра, 6 лютого, залишився незмінним – таким, яким його оприлюднили вчора, 4 лютого, у “Хмельницькобленерго”.

Сьогодні, 5 лютого, як і обіцяли в енергетиків, обійшлося застосуванням відключень лише в часовому проміжку 16.00-20.00. Принаймні, це те, що вдалося зафіксувати особисто. Можливо, частина споживачів на Хмельниччині мали й більше відключень. Але хочеться сподіватися, що це не так.

Від завтра, 6 лютого, нагадаємо, на Хмельниччині буде задіяний новий графік відключень світла. У “Хмельницькобленерго” сподіваються, що завдяки доведеному для області ліміту вдасться обмежитися відключеннями лише основних черг. Але в періоди пікових навантажень, вранці та ввечері, можливе застосування відключень за трьома чергами одночасно.

Графік на наступний тиждень такий:

В Укренерго від завтра прогнозують збільшення навантаження на енергомережі та, відповідно, збільшення споживання електроенергії через посилення морозів (прогноз для Хмельниччини можна переглянути за посиланням) та початок робочого тижня.

Щодо генерації електроенергії, то ситуація наступна: після ремонту в мережу повернулись два блоки на теплових електростанціях. Водночас один блок виведено в аварійний ремонт. Також протягом майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн.

Нагадаємо також, що попередньо на Хмельниччині 9 лютого, у четвер, запланований день без відключень – протягом доби електроенергія має постачатися цілодобово, аби вирахувати актуальний ліміт для Хмельницької області. Раніше планувалося, що день режимних замірів буде 31 січня, проте він був скасований. Хочеться сподіватися, що цього разу заміри таки вдасться зробити. Але не забуваємо, що маємо на сході скаженого сусіда, який може внести корективи в плани енергетиків. Тому не нехтуємо сигналами повітряної тривоги, маємо запаси води, заряджені гаджети та з розумінням ставимося до відключень електроенергії.

Принагідно нагадуємо, що засоби масової інформації не складають графіки погодинних відключень світла, а лише інформують про них. Тому обурюватися в коментарях під нашими дописами про те, що графіки не відповідають дійсності – непродуктивно. Про це краще написати у форму зворотнього зв’язку на сайті АТ “Хмельницькобленерго” за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook