Новини
Суспільство

Волонтери Червоного Хреста на Хмельниччині допомагають українцям відновити втрачені зв’язки

Рятуючись від війни, багато українців поспіхом залишали свої домівки, виїжджаючи у безвість на більш безпечні території. Чимало родинних зв’язків було втрачено через те, що людей розкидало не лише по різних регіонах України, а й по багатьох країнах за кордоном. Шукати родичів та відновлювати втрачені зв’язки наразі допомагають волонтери Червоного Хреста як за кордоном, так і в Україні. «Служба розшуку» діє також на Хмельниччині.

Допомагає знайти зниклих безвісти, а також полегшити страждання їхніх сімей Бюро Центрального агентства Міжнародного Комітету Червоного Хреста з розшуку для міжнародного збройного конфлікту в Україні (Бюро ЦАР). Розшукують як військових, так і цивільних осіб, живих і загиблих, позбавлених волі та таких, що потрапили до рук противника.

Для того, аби скористатися допомогою головного Бюро ЦАР, потрібно скористатися одним із запропонованих способів:

• Заповнити онлайн форму  за посиланням – https://familylinks.icrc.org/form/uru-webform-ua  

• Звернутися електронною поштою зручною мовою: ctabureau@icrc.org

• За кордоном звернутися за телефоном зручною мовою: +41 22 730 3600 (дзвінки безкоштовні для абонентів Київстар, для абонентів інших операторів плата може стягуватися згідно з тарифами оператора)

В Україні можна зателефонувати безкоштовно за номером +380 800 300 155.

Для тих, хто перебуває в Швейцарії або має можливість туди потрапити, існує опція звернутися до Бюро особисто. Особисті звернення розглядаються у такому ж порядку, як і надані будь-яким з вище вказаних способів.

Як це працює на Хмельниччині

Наразі у Хмельницькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України також працюють волонтери, які допомагають відновити родинні зв’язки (ВРЗ). Для того, аби скористатися допомогою у розшуку рідних, необхідно зателефонувати за номером 097-957-56-72 або ж звернутися особисто до офісу Хмельницької обласної організації ТЧХУ за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи, 79 (у разі присутності в офісі працівника чи волонтера з ВРЗ надаються роз’яснення, чи оформлюється заява безпосередньо  на місці, у разі відсутності – питання вирішується в індивідуальному порядку після контакту з головним офісом Служби розшуку ТЧХУ)

В процесі роботи над справами Служба розшуку ТЧХУ перебуває в постійній координації з МКЧХ, з усіма партнерськими Національними товариствами, МВС, МЗС, Управліннями ЦВС МОУ, Міністерством соціальної політики (управління соціального захисту на місцях) тощо. Співпраця відбувається як на національному, так і регіональному рівнях. 

Довідка: Від початку повномасштабного вторгнення було опрацьовано понад 12 тисяч первинних звернень з питань втрати зв’язку та розшуку рідних. Відкрито понад 2 тисячі справ з розшуку. Найчастіше розшукують військовослужбовців, зв’язок з якими втрачено через перебування у зоні бойових дій або потрапляння в полон.  

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook