Новини
Інфраструктура

Погодні умови можуть вплинути на ситуацію з електропостачанням на Хмельниччині

Для Хмельницької області на сьогодні, 21 лютого, вкотре не доведено лімітів на споживання електроенергії. Разом з тим штормове попередження, оголошене на Хмельниччині синоптиками, може вплинути на ситуацію з електропостачанням.

За інформацією “Укренерго”, як завжди на початку тижня рівень споживання електроенергії почав зростати, проте поки що дефіциту потужності в енергосистемі не спостерігається. При цьому, як і було заплановано, в областях України тривають виміри фактичного споживання електроенергії.

Інформуючи про відсутність ліміту для області, у “Хмельницькобленерго” попередили про чергове погіршення погоди та сильний вітер на Хмельниччині. Вітер може рвати проводи – через це можуть статися аварійні відключення, хоч про це в енергетиків і не попереджають, натомість нагадують про небезпеку та закликають не наближатися до них. Єдине що можна і потрібно зробити у випадку, якщо побачили обірвані проводи електромереж – повідомити про це через кол-центр.

Нагадаємо, цього тижня на Хмельниччині оновили графіки погодинних відключень, спростивши їх.

ОНОВЛЕНО: За інформацією “Хмельницькобленерго”, вночі сильні пориви вітру спричинили обриви проводів повітряних ліній електропередачі на теренах Хмельниччини. Бригади здійснюють аварійно-відновлювальні роботи. Про застосування графіків погодинних відключень поки що не йдеться.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook