Новини
Інтерв'ю

Сергій Мандзій: “Країна вистояла – продовжуємо давати гідну відсіч ворогу”

Рік – значущий проміжок часу, за який життя кожного українця – від Президента до мешканця невеликого села – змінилося докорінно. Голова Хмельницької Обласної організації політичної партії «Слуга Народу», народний депутат України Сергій Мандзій розповів про діяльність «Слуги Народу» на Хмельниччині в період року війни та поділився думками щодо майбутнього країни. 

Якими були Ваші перші дії 24 лютого після повномасштабного вторгнення?

В ніч з 23 на 24 лютого я перебував у Києві. Як і тисячі киян, теж прокинувся від вибухів о пів на п’яту ранку. Тоді в голові промайнула лише одна думка – «почалось». Терміново прибув до Верховної Ради України на позачергову сесію. Тоді депутати всі об’єднались, попри різні політичні погляди, та проголосували конституційною більшістю за ухвалення воєнного стану. Далі ми прибули у свої округи, аби допомогти органам місцевої влади у розв’язанні питань посилення обороноздатності областей. З 26 лютого повністю перелаштували роботу партійної організації та діяльності депутатів на Хмельниччині на умови воєнного часу.

Оперативно створили координаційну групу «Робимо Разом». До складу нашої команди увійшли народні депутати, голови громад, депутати місцевих рад, працівники обласної організації політичної партії «Слуга Народу», Зе!Молодіжка, Зе!Жінки та актив партії. Загалом, близько 300 небайдужих людей, які є причетними до нашої політичної сили.

Чим займається координаційна група «Робимо Разом» та які має результати?

 Координаційна група «Робимо Разом» має одразу декілька ключових завдань, серед яких: забезпечення підрозділів ЗСУ, допомога переселенцям у Хмельницькій області та надання гуманітарної допомоги для областей, у яких гуманітарна криза.

Важливим напрямом роботи команди є допомога Збройним Cилам України. Загалом уже надано близько 85 тонн гуманітарної допомоги: військове спорядження,  продукти харчування, засоби гігієни, тактичний одяг та медикаменти.

Партійний колектив активно долучився до створення добровольчих формувань територіальних громад області відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву». Загалом по області 22 партійці та місцеві депутати стали до лав таких воєнізованих підрозділів, які охороняють громадський порядок, цілодобово несуть чергування на блокпостах та патрулюють вулиці й магістралі міст, сіл і селищ області.

Одне з таких формувань очолював Сергій Вавринчук, голова фракції «Слуга Народу» у Хмельницькій районній раді. 

Також гуманітарну допомогу доставляли для 33 громад Хмельниччини загальним обсягом майже 50 тонн. У цих громадах зареєстровано близько 70 тисяч переселенців, які потребували продуктів харчування, засобів гігієни, одягу та медикаментів.

Вдалося налагодити дієву співпрацю з іншими регіонами?

Загалом передано понад 70 тонн гуманітарної допомоги для областей з гуманітарною кризою, а саме: Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Одеській. Налагоджено співпрацю з  волонтерськими центрами – сформовані спільні гуманітарні вантажі, що прямували у регіони, які найбільше потребували допомоги.

Які плани на 2023 рік? Що планують робити “слуги народу” на Хмельниччині?

Ми продовжуємо здійснювати допомогу для Збройних Сил України та внутрішньо переміщених осіб. Не дивлячись на війну, ми повинні розвивати наші громади, на скільки це можливо в умовах війни. Щоб якісно і головне комплексно це робити, ми плануємо партійну розбудову, щоб мати можливість швидко розв’язувати проблеми. Також у планах є провести низку навчальних заходів, щоб депутати “Слуги Народу” мали в руках робочі інструменти для змін.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook