Новини
Кам'янець-Подільська міська

Через скандал з буржуйками, на думку депутатів, у Кам’янці перенесли сесію міської ради

За день до запланованого засідання очільник Кам’янця Михайло Посітко повідомив нову дату зібрання депутатів. Міських обранців рішення мера обурило, адже виконати свій обов’язок приїхали навіть ті з них, які служать у ЗСУ. Депутати стверджують: причиною перенесення сесії, на їхню думку, є скандал з буржуйками, які міський голова передав на фронт. В очільника громади – своє пояснення, чому заплановане засідання сесії було перенесене.

Запланована на 2 березня сесія у Кам’янці-Подільському не відбулася, попри те, що на засідання депутати зібралися. Повідомлення про зміну дати з’явилося напередодні увечері, що не дало можливості вчасно відреагувати міським обранцям. До того ж, деякі депутати приєдналися до лав ЗСУ і оформили відпустку, щоб виконати свій обов’язок перед виборцями.

Головною причиною рішення мера Кам’янця відстрочити засідання депутати називають нещодавній скандал із буржуйками, які, до речі, на особисту перевірку Михайлу Посітку намагалися передати військові. Проте у приміщення депутатів не пустила охорона.

Чому він сьогодні переніс сесію? він переніс сесію, тому що знав, що приїхали військові, яким з його “барського плеча” були надані буржуйки. тобто не один лише я приїхав. приїхали з інших частин кам’янчани, взяли відпустки за свій рахунок, за сімейними обставинами. І ще військові, які би хотіли йому сказати, що “спробуй, Міша, цю буржуйку розпали”. Він просто побоявся цього в черговий раз, – прокоментував депутат Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Самсонюк.

Зі слів присутніх депутатів, на сесії планували голосувати за важливі питання для громади.

Це підтримка Збройних сил України, військових частин, це підтримка сімей військовослужбовців, які загинули, це підтримка дітей-сиріт. Але, на жаль, ці питання треба було розглянути ще, напевне, в січні або лютому місяці, адже їх нагальність не викликає ні в кого заперечень. Думали, що розглянемо сьогодні, ми були налаштовані конструктивно працювати. Але міський голова з надуманих причин переніс засідання міської ради, – прокоментував депутат міської ради Василь Кобильник.

У своєму розпорядженні Михайло Посітко вказав, що засідання неможливе, бо не проведено жодного повноцінного засідання постійних комісій. Про це він повідомив також у своєму телеграм-каналі 2 березня.

Депутати ж кажуть: заявлене не відповідає дійсності.

Всі комісії були відпрацьовані. Підтвердження є документально, підтвердження є протокольно. І я так розумію, що наразі наш міський голова просто “зарубує” вирішення питань, які чекає громада, – прокоментувала депутатка міської ради Оксана Сидоренко.

Перенесена сесія, на думку депутатів, є зневагою до обранців та жителів громади. Тож надалі вони діятимуть за іншим принципом. І більше не дозволять проводити будь-які засідання, допоки не будуть обрані помічники міського голови та секретар, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook