Новини
Суспільство

Під час масованого ракетного удару хмельничан з дітьми не пустили в укриття (ВІДЕО)

Попри уявлення про те, що хмельничани під час тривог не дуже охоче користуються укриттями, як виявилося, є в обласному центрі люди, які дбають про безпеку не лише свою, а й дітей. Проте… потрапити в укриття під час повітряної загрози, як виявилося, можуть не всі. Відео того, як хмельничани з дітьми вночі намагалися потрапити в укриття у центрі міста, поширили у соцмережах.

Нагадаємо, в ніч з 8 на 9 березня росіяни вкотре завдали по території України масованих ракетних ударів. Також у повітряному просторі фіксували переміщення ударних безпілотників, аналоги яких не так давно тричі влучили в об’єкти в обласному центрі та призвели до загибелі двох рятувальників. На Хмельниччині, завдяки силам ППО, сьогодні вночі обійшлося без прильотів.

Після оголошення повітряної тривоги кілька хмельничан намагалися потрапити в укриття, розташоване у Палаці творчості дітей та юнацтва у Хмельницькому. Проте зробити їм це не вдалося. Навіть поліція, яка приїхала на місце, допомогти не змогла.

Як стверджує авторка відео, поширеного у соцмережах, в укриття хмельничан з дітьми не пустив охоронець, який діяв за вказівкою директорки закладу.

Через те, що охоронець перебував за зачиненими дверима, що саме він сказав хмельничанці, яка знімала відео, почути важко. Проте на її уточнення, чи вказівка не пускати людей в укриття походить від директорки Палацу творчості, він ствердно похитав головою.

На фоні цього відео заклики влади “Негайно в укриття” під час оголошення повітряної тривоги набувають дещо дивного забарвлення.

Скільки ще таких укриттів лише в обласному центрі, які ніби є, але по факту їх немає, можна лише здогадуватися.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook