Новини
Освіта

“Клас безпеки” запрацював у хмельницькій школі (ФОТО, ВІДЕО)

Освітній простір Хмельницького поповнив ще один “Клас безпеки“. Рятувальній справі навчатимуть школярів Початкової школи №1 на Озерній.

Уроки з пожежної та мінної безпеки, порятунку на воді, протидії надзвичайним ситуаціям у побуті викладатимуть за допомогою ігор, розгадування загадок, зорового контакту та проходитимуть під девізом: «Тут творяться знання про безпечне майбутнє», повідомляє пресслужба ДСНС.

Відкривав “Клас безпеки” директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін. Тут для школярів організували три цікаві локації: на вулиці – фаєр-шоу від рятувальників про побутові причини пожежі у будинках та показ спецтехніки; у холі – атракція за участі саперів та пошуку вибухонебезпечних предметів; у класі – перший урок з рятувальної справи.

Школярі у захваті від нового освітнього приміщення у їхній школі. Воно яскраве, з безліччю цікавої літератури та предметів. А стіну класу прикрашає зображення відомого на всю країну улюбленця дітей – пса-піротехніка Патрона.

“Діти хочуть навчатись цікаво. Щоб це було яскраво. Цей клас дає саме таку можливість навчання не просто відірваного від життя – діти мають можливість приміряти форму рятувальника, подивитися на всі макети… Тому це, справді, те, на що ми чекали, – каже директорка Початкової школи №1 Тамара Газда.

За словами в.о. директорки Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Ольги Кшановської, це така база початкових знань, яку діти отримають базові початкові знання, щоб згодом їх реалізувати і втілити в дорослому житті. В майбутньому планується відкриття таких осередків у кожному навчальному закладі.

“Знання про безпеку у побуті були актуальні завжди. І під час війни вони максимально впроваджуються для дітей от у таких Класах безпеки в усій країні. Ми не зупиняємося, і щоразу адаптуємо знання та вміння рятувальників для потреб та рівня дитячого сприйняття”, – зауважив Олександр Чекригін.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook