Новини
Кримінал

Хмельницьких патрульних, які складали протокол на побитого в храмі військового, не звільнили, але покарали

Керівництво патрульної поліції повідомило, що працівників управління патрульної поліції Хмельницької області покарано за документування факту хуліганства з боку військового Артура Ананьєва, якого 2 квітня побили в хмельницькому соборі церковнослужителі та прихожани.

Про результати проведеного службового розслідування повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління патрульної поліції Василь Орленко, пише glavcom.ua. 

Яке саме покарання понесуть патрульні, посадовець не уточнює, однак зазначає, що їх зі служби не звільнено.

Згідно з коментарем Артура Ананьєва, патрульні “просто хотіли зняти громадську напругу. Тому не розібралися відразу. Оскільки були лише свідчення людей, які давно стали жертвами російської пропаганди”. 

Днями помічника священника Свято-Покровського кафедрального собору Ігоря Слободяна, підозрюваного у побитті військового, суд у Хмельницькому відпустив під особисте зобов’язання.

Нагадаємо, 2 квітня у кафедральному Свято-Покровському соборі на вулиці Володимирській сталася бійка: священники та прихожани побили чоловіка у військовій формі. За фактом події було відкрито два кримінальні провадження та складено адміністративний протокол. Це стало причиною обурення громади щодо присутності в обласному центрі храмів, що підпорядковуються російській церкві. В результаті цей та низка інших церков УПЦ мп Хмельниччини перейшли до ПЦУ. 

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook