Новини
Інфраструктура

Перший чеський тролейбус Škoda виїхав на маршрут у Хмельницькому (ФОТО)

Вживаний, але ще у гарному стані електротранспорт місто придбало ще минулого року. На закупівлю оголошували тендер та повідомляли, що Хмельницький у придбанні вживаної техніки в країнах Європи стане першопрохідцем.

Нагадаємо, за планами, для тролейбусного парку Хмельницького запланували придбати п’ять вживаних тролейбусів марки Škoda. Очікувана вартість тендеру становила 125 тисяч євро (без ПДВ). Серед вимог, які висували до транспорту, були зокрема, експлуатація в країнах ЄС, дата випуску – не раніше 2006 і 2007 років відповідно. Завершити процес закупівлі та поставки планували до 31 грудня 2022 року.

І перший чеський тролейбус вже сьогодні можна побачити на маршруті 2а (а загалом маршрути будуть змінюватися, тож побачити його можна буде у різних куточках Хмельницького). Про це розповів заступник міського голови Микола Ваврищук.

Комунальне підприємство Електротранс купило його в Чехії ще минулого року. Тролейбус не новий, але у дуже хорошому стані. Працюємо над тим, аби крім нових “рогатих”, які плануємо закупити за грантові кошти ЄС і кредитні від ЄБРР, виїздили і такі машини, написав посадовець.

Також очікується цього року поповнення і в автобусному парку Хмельницького. Частково він уже оновився – вулицями міста почало їздити більше великогабаритних автобусів. Щоправда, хмельничани у перші дні скаржилися, що нові автобуси створюють незручності іншим учасникам руху.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook