Новини
Освіта

Юних науковців з Хмельниччини привітали з перемогою на конкурсі науково-дослідницьких робіт

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук взяв участь в урочистій церемонії нагородження обласними преміями переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023 році. У залі зібралися представники обласної влади, ректори вищих закладів освіти регіону, юні обдаровані переможці зі своїми педагогами з багатьох громад області.

Цьогоріч Хмельниччину представили близько 600 учнів зі всієї області. Переможцями освітнього конкурсу стали 34 талановитих підлітки.

Хмельницьке територіальне відділення Малої академії наук України – це вагома ланка позашкільного освітнього середовища нашої області, яке координує науково-дослідницьку діяльність здобувачів освіти закладів освіти області, підтримує креативні ідеї юних науковців допомагає втілювати їх у подальшому житті.

Звертаючись з вітальним словом до присутніх, Володимир Гончарук привітав переможців Малої академії наук України та подякував науковим керівникам та наставникам, які своєю безкорисною, благородною працею сприяють підготовці до активної наукової діяльності.

«Щороку юні дарування Хмельниччини демонструють високі досягнення у багатьох галузях, у тому числі й освітній. Впевнений, що цьогорічні переможці завдяки цьому стартовому етапу зможуть змінити нашу область і Україну  на краще. Обов’язково продовжуйте займатися улюбленими для вас науковими дослідженнями. Бажаю вам зробити правильний вибір і здивувати світ своїми досягненнями і відкриттями. Розвивайтеся, використовуйте для цього всі можливості. І вже незабаром ви станете визнаними лідерами у своїй галузі і поведете за собою інших», – зазначив перший заступник голови обласної ради.

Володимир Гончарук вручив переможцям конкурсу з різних освітніх програм та предметів грошові сертифікати й медалі.

Також перший заступник наголосив, що обласна рада всіляко сприяє підтримці обдарованої молоді, залученню її до наукової діяльності, що безумовно є запорукою ефективності виступів юних дослідників у різних інтелектуальних змаганнях.

Завдяки фінансуванню з обласного бюджету впродовж 2009-2023 років контингент вихованців дослідницько-експериментального напряму позашкільної освіти зріс із 240 до майже 2,5 тисячі школярів.

З 2013 року обласною радою був визначений механізм матеріального стимулювання дітей, які виявляють високий рівень знань, глибокий інтерес до вивчення наукових дисциплін позашкільною програмою, схильні до проведення наукових досліджень. За цей період призначено 2368 премій, на що із обласного бюджету виділено майже 3 мільйони гривень. У 2023 році на преміювання переможців та призерів Конкурсу-захисту обласною радою виділено понад 300 тисяч гривень.

До слова, головним показником досягнень Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України також є збільшення кількості учасників II (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів «Малої академії наук України»: понад 7000 тисяч здобувачів освіти захистили свої науково-дослідницькі проєкти і стали дійсними членами Малої академії наук.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook