Новини
Кам'янець-Подільська міська

Пам’ятник Джурі відкрили у Кам’янці-Подільському (ФОТО)

Поруч зі стелою з назвами міст-героїв у Кам’янці-Подільському сьогодні, 19 травня, відкрили скульптуру юного козака-зброєносця.

Викуваний із чорного заліза, джура уособлює силу духу українців, нездоланність та волю до перемоги. А прапор у його руках – боротьбу за незалежність України крізь століття.

Дякую за такий проєкт і подарунок киянину з кам’янецьким корінням, меценату, засновнику БФ “МіСт” ім. М. Савенка Дмитру Савенку та президенту фонду Сергію Ісаєнку. Виконавцям цього образу, які вклали в роботу всю душу, – скульптору Сергію Кляпетурі, художнику по металу Роману Кліщу. А також нашим воїнам-джурам, які захищають святу українську землю,написав міський голова Михайло Посітко.

До слова, це вже не перший пам’ятник Джурі на Хмельниччині. У 2018 році у селі Лісоводи на території місцевої школи відкрили артсквер. Саме там з’явився перший не лише у нашій області, а взагалі в Україні пам’ятник козацькому зброєносцю. Залізну скульптуру вагою понад 100 кілограмів, що складається з понад тисячі елементів, виготовили майстри з Кам’янця-Подільського.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook