Новини
Суспільство

Волонтери Червоного Хреста прибрали берег Південного Бугу у Хмельницькому (ФОТО)

Суботній ранок для волонтерів Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України почався не з відпочинку, як то б годилося людям, які протягом тижня піклуються про інших, а знову – з роботи. І хоч робота ця була в гарній компанії та на свіжому повітрі, емоції вона залишила подекуди не дуже приємні. Зокрема, навіяла думки про те, чому хмельничани не здатні прибрати за собою там, де відпочивають.

Толоки вихідного дня для хмельничан (і не лише для них), небайдужих до стану довкілля, – не дивина. Поки одні відпочивають і смітять, інші – йдуть їхніми слідами, працюють та ліквідовують наслідки такого “відпочинку”. Бо в природі нормальної людини проводити дозвілля там, де чисто, а не там, де ніби орки потусили. Але оскільки місцеві “орки” все ще не перевелися, за ними доводиться прибирати.

Тож учора, 27 травня, в суботній день, один з небагатьох вихідних, замість відпочивати, волонтери Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України вийшли на берег Південного Бугу, озброївшись чорними пакетами та бажанням зробити його хоч трохи чистішим.

Не думали, що є хмельничани, які настільки не люблять своє місто – купи сміття вздовж річки! І це просто в центрі міста!!! Невже так важко: відпочили – приберіть за собою? – прокоментували побачене волонтери.

Долучилися до толоки і малі, і великі – працювали пліч-о-пліч дорослі та діти. Яких саме “скарбів” назбирали на берегах Бугу – знають лише волонтери. Проте дещо вдалося підгледіти на фото. Зокрема, волонтери знайшли цілий “клондайк у сховищі”, з якого видобули розношене взуття, надбиту каструлю, тканину з мереживом, пакети і бозна-що іще, від чого недбалі хмельничани позбулися, не донісши до смітника.

За гарну працю має бути і винагорода. Для волонтерів Червоного Хреста такою винагородою стало заняття з йоги під вербами у парку Молодіжному, на березі того ж Південного Бугу.

Як працювали та релаксували волонтери – дивіться на фото.

А поки небайдужі хмельничани прибирають береги Південного Бугу, у самій річці продовжує гинути риба…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook