Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині інспектують укриття (ФОТО)

Рятувальники Хмельниччини разом з представниками Національної поліції та тергромад активно проводять оперативні перевірки захисних споруд цивільного захисту щодо цілодобового допуску населення.

Особливу увагу фахівці ДСНС звертають на їх готовності до використання за призначенням, забезпечення безперешкодного доступу до них населення, обладнання необхідним майном тощо.

За невиконання цих норм передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність! Відповідно до діючого законодавства утримання в готовності укриттів покладається на їх балансоутримувачів. Вкорте наголошуємо! Недотримання правил утримання захисних споруд може коштувати життя!зазначають у ДСНС.

Таке завдання отримали правоохоронці та рятувальники від свого керівництва за дорученням Володимира Зеленського у зв’язку з трагедією, коли 1 червня під час ракетного удару біля зачиненого бомбосховища загинули кияни.

До слова, у Хмельницькому в березні цього року був резонансний випадок, коли під час масованого ракетного удару містян з дітьми не пустили в укриття, розташоване у Палаці творчості дітей та юнацтва. Після цього влада обласного центру заявила, що укриття у закладах освіти мають бути доступними хмельничанам цілодобово.

На дверях багатоквартирних будинків у Хмельницькому почали з’являтись написи, в яких йдеться про те, що під час повітряної тривоги підвали, які в більшості слугують укриттям, мають бути відчиненими.

В ОВА нагадують, що функціонує інтерактивна карта захисних споруд цивільного захисту у Хмельницькій області, за допомогою якої можна знайти розташування найближчого укриття.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook