Новини
Новини від читача

Аукціон на паркомісця пропонують влаштувати в одному з будинків Хмельницького

Битва за місце для паркування – щоденний квест для багатьох автовласників Хмельницького. Тому можливе розширення існуючої стоянки біля будинку викликало збурення серед водіїв і породило безліч креативних ідей, як же розподілити додаткові квадратні метри.

Здається, ввечері автівки заповнюють кожен клаптик вільної землі довкруж. Тому зранку, якщо визирнути у вікно, в дворі можна побачити щільний біло-чорний штрих-код з машини.

паркування машин

Перед будинком менш яскраві барви: 50 відтінків сірого вишикувались у ряди: попід домом на бруківці, на проїжджій частині, на тротуарі.

паркування машин

 Лише збоку, як кажуть місцеві, на болотах, спостерігається різнобарв’я автівок. Це ті, хто не встиг на тверде покриття стати.

паркування машин

Не пройти, не проскочити у цих залізних хащах. Ні, на балконах ще не почали паркуватися, але іноді здається, проходячи зранку повз всі ці хижі ряди, що їхні фари-очі виблискують, ніби планують стрибнути до тебе на лоджію.

Поступове заселення мікрорайону «Садки», що фактично розташований поблизу вулиці Мельникова, невпинно погіршує ситуацію із паркуванням: машин більшає, а квадратура для їхньої ночівлі – стала. Тому поява плану благоустрою території, що дозволить з’явитися восьми паркомісцям, викликала зрозумілу радість та ажитацію у мешканців.

план благоустрою

П’ятнадцять тисяч гривень за місце «під сонцем» – не гроші для автовласників. Більшість забажала профінансувати благоустрій. Але ж. Вісім лише додаткових місць. Бажаючих – вже десятки. Дехто й по два паркомісця прагне отримати. Як ділити?

Пропозиція – домовитися. Інший варіант – лотерея. Або, за західними зразками, виникла ідея провести аукціон. «Мажорні» місця на парковці, звісно, продадуться дорожче, біля смітника – для заощадливих.

Але найбільш стримані висловлюють цілком обґрунтовану стурбованість: земля під парковкою – комунальна. Вклав гроші – сумнівна гарантія, що «приватизував» паркомісце на міській землі. Те, що ОСББ профінансує благоустрій, не зробить землю приватною. Вона залишиться «за містом», а отже будь-хто з громади має повне право заїхати на парковку.

Тобто наразі все складно та заплутано.

А поки киплять пристрасті довкола лотереї-аукціону, одна з автівок спокійно «живе» на місці теоретичної майбутньої парковки. Наразі ночує безкоштовно.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook