Новини
Новини від читача

У фонтан в центрі Хмельницького випустили риб (ВІДЕО)

У нещодавно відреставрованому фонтані у центрі Хмельницького з’явилася не лише вода, на відміну від інших фонтанів, також у центрі міста, а й… водні мешканці. Хмельничани жартують, що за допомогою “особливих” риб від купання в фонтані відлякують дітей.

Фонтан з лелеками та жабами у центрі Хмельницького довгий час мав не дуже привабливий вигляд. Та й комунальники, звітуючи про заплановані витрати коштів на ремонт та утримання фонтанів у Хмельницькому, якось делікатно оминали у своїх звітах згадки саме про цей, один з найстаріших, що не раз зазнавав трансформацій, принаймні у кольорі.

Фонтан із жабками та лелеками біля ТЦ “Дитячий світ” давно потребував оновлення. Фарба на фігурах подекуди облупилася, мозаїчне покриття чаші подекуди зникло, води там не бачили хмельничани вже невідь скільки часу. Проте на початку червня фонтан таки вкотре оновили. І мозаїку на дно додали, і земноводних-птахів в черговий раз перефарбували. Тепер жаби та лелеки у фонтані, як кажуть архітектори, стали монохромними. Тобто ніяких там уже зелених кольорів для жаб, ніяких білих крил та червоних дзьобів для лелек. Словом, скільки б не вигадували щось нове, все повернулося до того, що було майже 70 років тому.

Але не цим наразі цікавий фонтан біля “Дитячого світу”. Крім птахів та земноводних у ньому днями допитливим хмельничанам трапилися на очі і так звані біоресурси.

У соцмережах виклали відео з пів десятком рибин, які зграйкою плавають у водограї. На злобу дня у коментарі до відео написали, що “задля протидії дітям у фонтанах хмельничани запустили до них мальків акул”.

Звісно, не можна виключати, що риб у фонтан випустили просто для ефектного відео. Хоча, хто знає, можливо, ця ідея з часом трансформується у щось цікаве для Хмельницького, хмельничан та туристів, які, схоже, все ніяк не знайдуть у місті ту родзинку, за яку можна зачепитися та заради якої варто повертатися, тому шукають щось цікаве деінде.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook