Новини
Надзвичайні події

Розбиті могили, авто та будівлі: з’явилися фото наслідків обстрілу Хмельниччини

Через добу після масованого повітряного удару по Хмельниччині у мережі з’явилися фото наслідків збиття ворожих ракет над Старокостянтинівщиною. Падаючи, уламки розлетілися населеними пунктами громади, завдавши збитків її мешканцям.

Майже одразу після відбою повітряної тривоги 26 липня у місцевих соцмережах Старокостянтинова повідомляли про те, що на одну з вулиць міста впала майже ціла збита російська ракета.

Цю інформацію підтвердило Суспільне Хмельницький, зазначивши, що одна з вулиць міста станом на ранок 27 липня була перекрита та перебувала під контролем поліції. Людей по сусідству від місця падіння ракети евакуювали напередодні через загрозу вибуху від детонації.

За словами місцевого мешканця Олександра, який бачив наслідки, частина ракети впала між будинком та автомобілем, який залишили на ніч просто неба.

За словами господаря будинку, на територію якого впав уламок, він пошкодив автомобіль та бруківку. Також постраждали дерева в садку.

Після того, як надзвичайники вивезли частини ракети, містянам дозволили повернутися додому.

Постраждав внаслідок падіння уламків кіоск одного з підприємців Старокостянтинова на місцевому ринку. Як розповів пан Петро, він ледве зміг відчинити двері, щоб оцінити збитки:

Дивлюся — там все впало і дірка. Велика залізяка впала і лежала під дверима.

Також чоловік додав: хоч він у момент повітряної атаки був за містом, у селі, та вибухова хвиля дісталася і до них.

У нас двері відчинилися в хаті, хвилею вибуховою відкрило. В декого з сусідів штукатурка посипалася, – розповів Петро Пасіченко.

Постраждало внаслідок ракетного обстрілу також одне з кладовищ у Старокостянтинівській громаді. Падаючи, уламки зруйнували дві могили на цвинтарі.

Нагадаємо, ракетний удар по Старокостянтинівській громаді прокоментував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Зокрема, він зазначив, що росіяни цілилися по Старокостянтинівському аеродрому, який від початку війни був атакований з повітря понад пів десятка разів. Внаслідок обстрілу, в тому числі ракетами Х-47 «Кинджал», є певні пошкодження, проте деталізувати їх військові не будуть.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook