Новини
Хмельниччина туристична

Проєкт “Camino Podolico”, що реалізується на Кам’янеччині, отримав грантові кошти на розвиток

Автори проєкту з розвитку Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico), який пролягає через Вінниччину та Хмельниччину, виграли у конкурсі грантів від Ради Європи і Європейської Комісії. В рамках проєкту за грантові кошти планується провести низку заходів для запуску нового туристичного маршруту, який пролягатиме через низку населених пунктів Кам’янеччини.

Заявку відібрали серед переможців гранту Ради Європи та Європейської Комісії як частину «Конкурсу історій Днів європейської спадщини», повідомили у Вінницькій міській раді.

Розмір гранту, який отримають фіналісти, – до 10 тисяч євро. В рамках проєкту “Camino Podolico” кошти підуть на відновлення культурно-пізнавального та паломницького маршруту з Вінниці до Кам’янця-Подільського через містечка Поділля, його дослідження і популяризацію завдяки гастрономічній складовій.

Зокрема, планують організувати експедицію з дослідження гастрономічної спадщини, проведення культурно-пізнавальних та просвітницьких заходів, розробку і друк гастрономічного каталогу та випуск відеорепортажів. Проєкт триватиме близько чотирьох місяців.

Нагадаємо, проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» реалізує Барська міська рада у партнерстві з Вінницькою міською радою, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей.

Проєкт започатковує створення в Україні першого повноцінного українського пішохідного маршруту за моделлю Шляху святого Якова (Camino de Santiago), який поєднає Вінницю та Кам’янець-Подільський історичною дорогою через Бар. Тривалість маршруту Camino Podolico – понад 250 кілометрів. Розрахований він на 12-14 діб. Рухаючись по маршруту туристи-пішоходи відвідають мальовничі та багаті на спадщину населені пункти Поділля: Вінниця – Селище – Гнівань – Демидівка – Браїлів – Жмеринка – Северинівка – Бар – Ялтушків – Віньківці – Зіньків – Маліївці – Дунаївці – Маків – Кам’янець-Подільський.

Подільський шлях святого Якова успішно стартував у 2021 році, але через війну ми були змушені поставити цей проєкт на паузу. З міркувань безпеки ми закликаємо наших мандрівників відкласти проходження маршруту на час дії воєнного стану. Однак зупинка втілення наших задумів не означає відсутність активностей з популяризації цього маршруту, – розповів директор департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook