Новини
Надзвичайні події

Наслідки повітряних атак на Хмельниччину показали та прокоментували в ОВА (ФОТО)

Тричі протягом менше, ніж пів доби, росіяни атакували Хмельниччину з повітря. Більшість ракет та дронів, випущених ворогом по області, було збито. Проте певної шкоди Старокостянтинівській громаді внаслідок серії обстрілів було завдано.

В ефірі телемарафону на телеканалі “Рада” перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін розповів про наслідки ракетних обстрілів та атак безпілотників на область. В першу чергу, посадовець привітав Повітряні сили ЗСУ зі святом та подякував за ефективну роботу, в результаті якої було збито більшість крилатих ракет та безпілотників, якими атакували Хмельниччину.

За результатами трьох ворожих атак, крім пошкоджень, завданих приватним будинкам та комунальному майну, внаслідок ворожої атаки було пошкоджено елеватор у Старокостянтинівській міській територіальній громаді. Понад півтора десятка надзвичайників ліквідовували пожежу, що поширилася на 1400 квадратних метрів на території елеватора, – прокоментував Сергій Тюрін.

За результатами обстрілів зранку на місці обстрілів працюють комісії, створені міською територіальною громадою. Ці комісії обстежують домоволодіння, приміщення, які зазнали пошкоджень внаслідок ворожих ударів. Відновлювати пошкоджене майно будуть спільно ОВА, РВА та територіальна громада.

За словами Сергія Тюріна, залучити до відновлення пошкодженого майна планують благодійників з-за кордону, з якими є домовленості щодо проведення таких робіт.

По Старокостянтинову ворог завдає ударів не вперше, тож у Сергія Тюріна поцікавилися, наскільки місцеве населення було готове до цієї атаки тактично та чи багато людей постраждало під час трьох нічних атак.

Звісно, населення не може бути завжди психологічно готове до таких атак, але робота щодо оповіщення та укриття населення постійно триває. Ми здійснюємо регулярні обстеження і відповідну роботу спільно з міською територіальною громадою, балансоутримувачами для того, щоб населення було в безпеці, – повідомив перший заступник начальника ОВА.

Щодо постраждалих, то за словами Сергія Тюріна, водій вантажівки, який був під час нічного обстрілу на території елеватора, отримав тілесні ушкодження. Його стан лікарі оцінюють як задовільний.

Тим часом у місцевих спільнотах Старокостянтинова повідомили про загибель рятувальника Сергія Лисюка.

У соцмережах оголосили збір коштів для допомоги родині загиблого.

Під час двох з трьох повітряних атак мешканці Хмельницького повідомляли про звуки вибухів, що лунали в обласному центрі. Влада міста цю інформацію ніяк не прокоментувала.

Відео з місця ліквідації пожежу показали у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, під час трьох хвиль повітряної атаки ворог застосував всього 70 засобів повітряного нападу, з яких було знищено 57:

  • 17 ракет «Калібр»;
  • 13 ракет Х-101/Х-555;
  • 27 БпЛА «Shahed-136/131».

Що до ракет Х-47 «Кинджал», то їх було запущено три. Іншу інформацію про “кинджали” не розголошують.

Нагадаємо, під час першої ракетної атаки Хмельниччину обстріляли”кинджалами” та “калібрами”. В результаті обстрілу постраждали приватні будинки, автовокзал, комунальний заклад культури та комерційне підприємство.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook