Новини
Кримінал

СБУ зібрала докази проросійської діяльності активістки з Кам’янця

Провокувала сутички та релігійну ворожнечу, заперечувала збройну агресію Росії, закликала людей до спротиву правоохоронцям, робила псевдопрогнози про захоплення України агресором та дискредитувала українських військових. Це, напевно, не повний перелік вчинків блогерки з Кам’янця, яка останнім часом здебільшого “відзначалася” у столиці біля Києво-Печерської лаври. Служба безпеки України зібрала докази протиправної діяльності ворожої агітаторки та оголосили їй підозру.

Імені фігурантки справи в СБУ не називають, проте на фото її досить легко впізнати. Особливо після того, як біля Києво-Печерської лаври її забризкали сльозогінним газом. Сталося це під час чергового відеостріму, який вела активістка з-під стін лаври, в якому ображала релігійні почуття українців та закликала до непокори поліції.

Псевдопрогнози активістки щодо невідворотності захоплення всієї України росіянами, які робила блогерка, підхоплювали російські медіа та транслювали їх на загал, подаючи цю інформацію, як позицію пересічних українців.

Факт підривної діяльності фігурантки кримінальної справи підтверджено відповідними експертизи. За місцем теперішнього проживання блогерки у столиці під час обшуків було вилучено комп’ютерну техніку, яку вона використовувала у своїй роботі на ворога.

Кам’янчанці оголосили про підозру у поширенні матеріалів, що заперечують збройну агресію РФ проти України та подають її як внутрішній громадянський конфлікт.

Наразі правоохоронці обирають фігурантці справи міру запобіжного заходу. Слідство триває. Зловмисниці загрожує в’язниця з конфіскацією майна, повідомили в управлінні СБУ у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook