Новини
Духовність

Хресна хода УПЦ МП із запізненням дійшла до Почаєва з Камʼянця

Хресна хода паломників української православної церкви московського патріархату з Кам’янеччини дійшла до свого кінцевого пункту призначення. Нагадаємо, піший хід стартував із Кам’янця до Почаєва Тернопільської області ще 19 серпня.

Попри те, що релігійні масові зібрання та паломницькі марші заборонила рада оборони Хмельниччини, а також Тернопільщини та Рівненщини, близько 2 тисяч людей це не спинило. Вони все ж вирушили запланованим маршрутом. Дорогою паломників охороняла поліція, яка забезпечувала охорону громадського порядку та приділяла особливу увагу безпеці дорожнього руху. 

Слід зазначити, що віряни подолали чимало перешкод на своєму шляху. Маршрут хресної ходи з Кам’янеччини на Тернопільщину зазвичай пролягає через територію Волочиської громади. Однак, як і минулого року, цього разу Волочиська міська рада на позачерговій сесії 21 серпня прийняла рішення не пускати паломників на територію громади. Тому вони змушені були ночувати в полі меж селами. Також їх не пустили в Кременець, що на Тернопільщині. Тому віряни мусили продовжувати свій шлях полями.

На дорогах Тернопільщини активно блокували шлях ходи.

І от нарешті сьогодні вранці з’явилось відео, що хресна хода УПЦ МП дісталася Почаєва.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Kamianets Кам’янець Каменец (@kamianets)

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook