Новини
Освіта

Майже 400 навчальних закладів Хмельниччини не змогли почати навчання в очному форматі

Третина закладів освіти Хмельниччини не змогли розпочати новий навчальний рік в звичному форматі. Про це повідомили під час брифінгу в Хмельницькій військовій адміністрації. Загалом вдалося облаштувати майже 850 укриттів в освітніх закладах області.

Очний, дистанційний чи змішаний – формат навчання наразі обирають в громадах та освітніх закладах області. 390 дитсадків і шкіл не змогли розпочати навчальний процес з 1 вересня. Це пов’язано із відсутністю укриттів або недостатньою кількістю місць для дітей та персоналу в сховищах.

На сьогодні з 544 працюючих закладів загальносередньої освіти, з яких у формі офлайн будуть навчатись 454 заклади. З 673 закладів дошкільної освіти будуть працювати 373 заклади, що складає 70%. 90 закладів загальносередньої освіти будуть працювати онлайн, – повідомив заступника начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв.

З міркувань безпеки школи можуть змінювати формат навчання. Однак інформація про те, що діти не зможуть навчатися дистанційно, не відповідає дійсності, наголосили в обласній військовій  адміністрації.

Як і минулого року, батьки можуть обрати форму навчання відмінно від очної, дистанційну, сімейну, екстерну. Якщо неможливо, забезпечене укриття для всіх, навчання може проводитись в декілька змін. Комісія працює круглий рік, за потреби вона збирається в будь-який момент, потрібний для того, щоб дозволити працювати закладом освіти, – наголосив Володимир Юр’єв.

Влітку дев’ять громад області отримали 47 мільйонів гривень державної субвенції на будівництво або реконструкцію укриттів в закладах освіти. Водночас для роботи онлайн за бюджетні кошти придбали понад 10 тисяч комп’ютерів для учнів та вчителів області.

Відео: МТРК Місто


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook