Новини
Суспільство

3 700 першокласників пішли до школи у Хмельницькій громаді

Шкільний дзвінок для трьох тисяч семисот першокласників нині пролунав у Хмельницькій тергромаді. А навчальний рік почався для понад 39 тисяч школярів. Кожен заклад освіти окремо вирішував, у якому форматі буде святкування: урочисті лінійки, квести, екскурсії.

Зокрема, у початковій школі №1 Хмельницької міської ради об’єднали традиційне відзначення свята з розважальною програмою. Цьогоріч навчальний заклад прийняв 298 першачків.

Як і торік, Департамент освіти і науки Хмельницької міської ради рекомендував школам, готуючись до свята, зважати на безпекову ситуацію.

В. о. директора Департаменту Ольга Кшановська розповідає, що найбільший акцент керівники робили на перші, п’яті, десяті класи – ті колективи, які є новосформованими, та, відповідно, випускників, тому що це їхній останній навчальний рік в закладі освіти.

А ще перше вересня для школи стало благодійним. Громада школи підтримала ініціативу громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів» – «Донат замість букета».

Це необхідність. Це найменше, що ми можемо зробити, щоб показати вдячність, – каже директорка початкової школи №1 Хмельницької міської ради Тамара Газда.

Мені шкода тих квітів, які на другий день ти мусиш викидати. А це праця батьків, це їхні гроші. Краще підтримати тих, кому ці кошти підуть на користь, – переконана класна керівниця 1-Ж класу Юлія Єлісеєєнко.

До слова, скриньки для збору коштів стоятимуть в школах упродовж декількох днів, аби усі охочі мали змогу доєднатися до цієї акції.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook