Новини
Освіта

У вишах Хмельницького провели посвяту першокурсників у студенти

На Хмельниччині розпочався навчальний процес у закладах освіти. На зустрічі зі студентами-першокурсниками трьох вишів обласного центру завітали представники обласної ради.

Від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк та депутатського корпусу перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук привітав першокурсників у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії, заступник голови обласної ради Валентин Соколюк – у Хмельницькому університеті управління та права ім. Л.Юзькова, начальник відділу з питань місцевого самоврядування та комунікацій виконавчого апарату обласної ради Світлана Плотнікова – у Хмельницькому національному університеті.

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія  – один з найстаріших закладів вищої освіти області, який вже “пережив” свій столітній ювілей. Цьогоріч академічна родина закладу збільшилась майже на чотири сотні студентів.

Володимир Гончарук зазначив, що ми розпочинаємо новий навчальний рік, завдячуючи Збройним силам України.”Учні, які прийдуть до вас у перший клас, – звернувся він до майбутніх педагогів, –  будуть частиною нової української нації – освіченої, культурної, сильної”.

“Ви маєте виховати їх як представників західного цивілізаційного простору, які вільно володіють англійською мовою і повноцінно отримують доступ до іноземних новин, наукових видань, літератури. Ваша місія є надзвичайно високою та поважною для нашої Української держави”, – акцентував посадовець.

Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова  – один з провідних закладів вищої освіти регіону з підготовки фахівців у галузі юриспруденції, державного управління та економіки. Цього року до університету управління та права на відділення денної форми юридичного факультету на навчання вступили 235 студентів, що є рекордним показником за усі роки набору.

«На жаль, другий рік поспіль ми розпочинаємо навчання в умовах воєнного стану. Тому поряд з вимогами здобуття знань на перше місце виходить безпека здобувачів освіти, їх здоров’я та життя», – зазначив Валентин Соколюк у вітальному слові. Окремо посадовець відзначив освітянську працю професорсько-викладацького  складу  університету, сформованого з високопрофесійних, відповідальних, творчих науковців і педагогів.

Хмельницький національний університет – найбільший за кількістю студентів заклад вищої освіти нашої області. Водночас на базі вишу ще й функціонує релокований Херсонський національно-технічний університет, який доповнює когорту студентства Хмельниччини. Цьогоріч ХНУ відкрив свої двері  близько двом тисячам студентів  за понад п’ятдесятьма  спеціальностями.

“Сьогодні кожен з нас на своєму місці наближає Перемогу. Ваше завдання  – здобувати освіту, тому що від вас залежить наше майбутнє. Бажаю вам успіхів та нових здобутків. Дякую Збройним силам України за можливість відзначити цей день”, – сказала Світлана Плотнікова.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook