Новини
Хмельниччина туристична

Новий мурал з’явився на Бакоті на Хмельниччині

На Бакоті в селі Гораївка Староушицької селищної територіальної громади на Кам’янеччині з’явився новий мурал під назвою “Земля”. Робота створена киянкою Юлією Абрамовою в рамках резиденції Бакота Хаб 2023. 

Авторка обрала місцем для муралу промислову будівлю біля дитячого садочку. Це місце розташоване у 100 метрах від Бакота Хаб.

Юля Абрамова розповіла про сенс, який вкладала у свою роботу:

«Земля надає нам сил, любов і повага до неї, як не від’ємна частина нашої культури, пам’яті. Оспівана в віршах і піснях великих поетів України. Образ згорілої, скаліченою війною. Земля сходу, земля України. Чорна земля, поховала в собі героїв, сховала в собі весь біль і страждання нашого народу. Ховає в собі тисячі осколків війни, як рани стирчать серед кривавого чорнозему. Земля поховає в собі біль, поховає в собі смуток. Паростки пшениці дають надію на відновлення і нове життя. Люди забудуть, а вона ще довго буде памʼятати. Заживить свої рани, сховає під густими лісами і квітучими полями цей біль.
Але не забуде.»

Це не єдиний новий мурал, що з’явився на Бакоті в рамках резиденції Бакота Хаб. На стінах сільського клубу нещодавно було створено роботу під назвою “Підводний Дністер”.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook