Новини
Освіта

У хмельницьких школах вивчатимуть новий предмет про рідне місто

В обласному центрі презентували перший посібник із хмельницькознавста. Над ним працювали майже три десятки істориків. Вони зібрали і впорядкували інформацію про громаду з найдавніших часів до початку Першої світової війни. Посібник призначений для восьмикласників. Хмельницькознавство поки що буде частиною курсу історії України. З нового навчального року викладатиметься у школах як окремий предмет.

З наступного навчального року, коли ми отримаємо повністю всі погодження з Міністерством, це буде окремий курс, окремий предмет “Хмельницькознавство”, де усі діти 8-9-х класів усіх закладів нашої громади будуть вивчати його, – каже в. о. директора департаменту освіти і науки ХМР Ольга Кшановська.

За словами міського голови Олександра Симчишина, завданням цього курсу буде вчити юних хмельничан переваг нашої громади, виховувати любов до свого, аби вони пишалися своїм містом.

Над створенням посібника разом із колегами істориками працювала Наталя Камінська. На сторінках видання йдеться про минуле громади, від найдавніших часів до початку Першої світової війни. Призначений посібник як для учнів і вчителів, так і для містян, які хочуть більше дізнатись про історію рідного краю.

Курс розрахований на два навчальні роки. Тому нині починають працювати над посібником і для 9 класу. В ньому охоплять період від Другої світової війни до сьогодення.

Робота над виданням стартувала ще у 2021 році. Поки надрукували тільки презентаційні екземпляри, адже ще продовжують вносити корективи. Одним із рецензентів є Сергій Єсюнін.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook